Mountainbiken over de strade bianche: de witte wegen in Italië

Mountainbiken in Italië: trap jezelf van heuvel naar heuvel over de witte wegen voor een avontuurlijke outdoor reis met mooie uitzichten.

Op zoek naar een mooi stukje ongerepte natuur voor een mooie mountainbike uitdaging? Rijd met een camper naar Italië om over de strade bianche te crossen!

Strade bianche

De strade bianche, ofwel de witte wegen, maken Italië een mooie mountainbike bestemming. Het zijn witte gravelpaden, die je voorzien van stevige klimmetjes en mooie panorama’s. Je vindt de strade bianche in Toscane, maar je kunt ook kiezen voor een relatief onbekende regio: Le Marche. Hier valt nog veel te ontdekken.

Mountainbiken Italië

Mountainbiken Italië

Le Marche

Le Marche ligt ten oosten van Toscane, aan de Adriatische Zee. Het landschap van Le Marche is gevarieerd: een prachtige kustlijn, gebergten en glooiende heuvels die zijn bedekt met onder andere wijngaarden, korenvelden en zonnebloemen. Ook door het landschap van Le Marche loopt dus een eindeloos netwerk aan onverharde witte weggetjes, waar nauwelijks auto’s rijden. Deze witte gravelwegen voeren je langs de meest prachtige uitzichten in Le Marche. Volg je eigen pad en trap jezelf van heuvel naar heuvel om de ongerepte natuur van Le Marche te ontdekken.

Mountainbiken in Italië

Mountainbiken Italië

Waaghalzen

Heb je na de witte wegen door het mooie glooiende landschap van Le Marche de behoefte om het een stukje hogerop te proberen? Er liggen genoeg mogelijkheden in de omgeving, waar waaghalzen hun hart op kunnen halen. Naarmate je je richting het binnenland verplaatst, zie je het glooiende landschap overgaan in gebergten, zoals de Monte Catria. De Monte Catria ligt in het noorden van Le Marche en is de hoogste berg van de omgeving. Je kunt hier met een kabelbaan naar 1400 meter hoogte om vervolgens met je mountainbike naar beneden te crossen: een echte adrenaline boost.

Overnachten

Overnachten kan bijvoorbeeld op de rustieke camping van Casa Tartufo: een kleine camping nabij het oude Romeinse stadje Sassoferrato. Vanuit Casa Tartufo wordt twee keer per week een mountainbike- of racefietstocht georganiseerd. Je gaat onder professionele begeleiding op pad en de tochten worden aangepast op ieder niveau.

Mountainbiken in Italië

Like onze Facebook en blijf op de hoogte van leuke outdoor avonturen!

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>