Surfparadijs Tarifa: laat de ongerepte natuur en unieke cultuur jou verrassen

Tarifa is een van de laatste onontdekte plekken in Zuid-Spanje waar geen massatoerisme te vinden is. Het stadje is vooral populair onder liefhebbers van windsporten, maar in het gebied is nog veel meer te beleven. Laat je verrassen door de ongerepte natuur, de prachtige zandstranden en de unieke cultuur.

Tarifa

Windsporten

Tarifa ademt alles dat met surfen en windsporten te maken heeft. Het waait bijna altijd in dit gebied en dit trekt surfers van over de hele wereld naar het kleine dorpje. De laidback cultuur en relaxte sfeer van de sport vind je overal terug in Tarifa, dat bol staat van de surfscholen. De mooie witte stranden maken het plaatje van Tarifa als surfwalhalla compleet. Een populair strand voor surfers is Valdevaqueros. Naast het surfen zitten hier strandtenten waar je lekker kan eten of genieten van een drankje. Andere populaire stranden voor surfliefhebbers zijn Playa de los Lances en Playa de Bolonia. De stranden lenen zich ook perfect voor zonnebaden of een wandeling door de zandduinen, maar houd rekening met de stevige wind.

Tarifa

Meer dan alleen surfen

Voor de niet-surfers of als er een dag minder wind staat, zijn er nog genoeg andere leuke activiteiten te ondernemen. In Tarifa zijn de karakteristieke witte huisjes te vinden die een overblijfsel zijn van de Arabische invloed in het gebied. Wandel door de straten en bestel tonijn in een van de vele restaurantjes. Dit gebied staat bekend om zijn tonijnvangst. In de Straat van Gibraltar zwemmen verschillende soorten dolfijnen, walvissen, orka’s en andere bijzondere zeedieren. Vanuit Tarifa kun je verschillende bootexcursies boeken om deze bijzondere dieren in het wild te spotten.

Excursie Straat van Gibraltar

Tarifa

Tarifa grenst aan het nationaal park Alcornocales, waar je fijn kunt wandelen en genieten van de mooie flora en fauna. In het voorjaar en het najaar verblijven bijvoorbeeld veel vogels in het park om de oversteek te maken naar het zuiden of noorden. In het park zelf leven onder andere vleermuizen, lynxen, herten en otters. Een andere tip is Playa de Bolonia waar je de ruïnes van de Romeinse stad Baelo Claudia kunt zien. Marokko ligt op maar 14 kilometer afstand van Tarifa, dus een dagtrip naar Tanger is een aanrader.

Tarifa

Met de boot naar Tanger

Roadtrip

Tarifa leent zich ook goed als uitvalsbasis voor wie langs de zuidelijke kust van Spanje wil trekken. Ga bijvoorbeeld naar het pittoreske kustdorpje Vejer de la Frontera. Dit witte dorpje ligt op zo’n drie kwartier rijden en wordt ook wel het mooiste en witste dorpje van Andalusië genoemd. De zuidelijke kuststrook van Spanje was vroeger een gewild gebied voor handelaren en piraten uit Noord-Afrika, om de oversteek te maken. Vanwege de ligging (tegen een rotsheuvel aan) en de stevige stadsmuren, is het oude centrum en de Moorse architectuur in tact gebleven. Ga bijvoorbeeld wandelen in de smalle straatjes in het oude stadscentrum of ga naar een van de fijne witte zandstranden in de buurt.

Vejer de la Frontera

Overnachtingstips

Ben jij al een keer in Tarifa geweest en heb je goede tips? Laat je reactie achter en inspireer andere avontuurlijke reisliefhebbers!

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>