Het gelukkigste land van de hele wereld

Ga je op reis? Sla Noorwegen niet over! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat Noorwegen het gelukkigste land van de wereld is. Dit zou weleens je vrolijkste vakantie kunnen worden!

Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Dan rijd je toch gewoon naar het gelukkigste land van de wereld? Het World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij hebben dit jaar weer een lijst gemaakt van de landen met de meest gelukkige inwoners.

De resultaten zijn gebaseerd op zes belangrijke gelukselementen: zorg, vrijheid, vrijgevigheid, eerlijkheid, gezondheid, inkomen en goed bestuur. De inwoners van de gelukkigste landen hebben bijvoorbeeld een relatief gezonde levensverwachting en de zekerheid van iemand waarop ze kunnen rekenen als ze in de problemen zitten.

Geniet nooit met mate, bezoek Noorwegen!

Het allergelukkigst zijn de inwoners van Noorwegen, het land van de fjorden, maar ook van de meren, steile hellingen, wilde watervallen en gebergten. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers! Ook stadsmensen kunnen in Noorwegen goed genieten, want een stedentrip kan je hier prima maken. Neem bijvoorbeeld Oslo, de groenste hoofdstad van de hele wereld. Je kunt hier een bezoekje brengen aan historische bezienswaardigheden, musea en hippe terrassen. De shopaholics kunnen hun lol op in Karl Johans Gate, de grote winkelstraat in Oslo.

Gelukkigste land van de wereld

De top 10

Oké, Noorwegen staat dus op nummer 1. Wie volgt? Ook de Denen doen het niet slecht. Vorig jaar stonden ze op nummer 1, maar dit jaar zijn ze een goede tweede. En ja, het moet toch even gezegd worden: wij kaaskoppen staan ook gewoon in de top 10! 🙂

  1. Noorwegen
  2. Denemarken
  3. IJsland
  4. Zwitserland
  5. Finland
  6. Nederland
  7. Canada
  8. Nieuw Zeeland
  9. Australië
  10. Zweden

Bron: http://worldhappiness.report/ed/2017/ 

Reisinspiratie

Wil jij het Noorse geluk ook ervaren? Rijd er gewoon naartoe! Al een idee wat je er allemaal gaat doen? Hiken bijvoorbeeld! We hebben tips voor je, lees meer over spectaculaire hikes in Noorwegen in één van onze andere blogs.

Wil je ook de goede tweede niet overslaan? Je kunt heerlijk eilandhoppen in Denemarken! We hebben al een mooie route voor je uitgestippeld, hier lees je er meer over.

Gelukkig: er bestaat perfect vervoer

Hoe kun je het geluk nou beter tegemoet rijden dan met een camper? Volg je eigen pad en ervaar de vrijheid (één van de gelukselementen!) van een camperreis. Vind hier een van onze unieke campers voor jouw ultieme geluk.

Reiswijsheid

Na de reisinspiratie dan óók nog even een gratis reiswijsheid (wat zijn Nederlanders toch vrijgevig hè?!). Onthoud:

Ben je benieuwd naar alle andere campers?

Bekijk het aanbod

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>