Durf je een lange camperreis aan? Bekijk dan hier de mooiste plekken voor een camperroute door Marokko!

Je hebt misschien wat tijd en lef nodig om deze reis te maken, maar als je het aandurft word je dubbel en dwars beloond. Dit is een prachtige ontdekkingsreis door een land met een uitzonderlijke cultuur.

Marokko staat bekend om zijn bruisende koningssteden: Fez, Rabat, Meknes en Marrakesh maar met de camper kan je er ook makkelijker voor kiezen om de wat rustiger oorden aan te doen. We leiden je in deze camperroute door Marokko naar een aantal prachtige en rustige plekken, maar als je de tijd hebt, vergeet dan zeker niet om ook van de koningssteden te genieten!

Camperroute door Marokko

Vanaf Algeciras of Tarifa in Spanje kun je de boot nemen naar Tanger of Ceuta. Eenmaal met de boot aangekomen kan de campertrip door Marokko beginnen. Vanaf Tanger is het maar een uur rijden voor het eerste hoogtepunt: het prachtige witte stadje Asilah. Het stadje is een verzamelplaats voor kunstenaars die graag de muren van de huizen beschilderen, met een schitterend resultaat! Je wordt hier voorzichtig geïntroduceerd in Marokko, want Asilah heeft nog veel invloeden van de Spaanse cultuur. Aan de kust kun je bijvoorbeeld goede paella, tortilla of Spaanse wijn bestellen. Op de vaak rustige stranden kun je je ook prima vermaken met surfen of zwemmen.

Camperroute door Marokko

Rust aan de kust

Vanaf Asilah rijden we door naar Essaouira. Onderweg kom je nog langs El Jadida, de Cité Portugaise, maar wij stoppen pas in het relaxte dorpje Essaouira. Dit kustplaatsje is een stuk minder druk dan het veel bezochte Agadir. Breng de tijd door bij de fijne strandtentjes, verwonder je over de prachtige blauwe bootjes in de haven of strijk neer op een terras met een heerlijke Marokkaanse tajine. Waar je zintuigen in andere medina’s overuren draaien, straalt deze medina juist een oase van rust uit en om echt tot rust te komen kun je ook lekker over het strand wandelen. Door de stevige wind kan je aan het water goed zeilen, kitesurfen en windsurfen, maar is het strand minder geschikt om op te zonnebaden.

Camperroute door Marokko

Naar de woestijn

Vanaf Essaouira gaan we via Marrakesh door een schitterend landschap de Hoge Atlas over naar Ouarzazate. Onderweg kom je de grootste filmstudio ter wereld tegen: Aït Ben Haddou. Hier zijn de kasba’s (verdedigbare deel van de medina) prachtig tegen een heuvel gebouwd en zeer foto- en filmgeniek. Veel grote films zoals the Gladiator, the Mummy en Babel, maar ook Game of Thrones zijn hier opgenomen. Daarnaast is Ouarzazate de perfecte uitvalsbasis voor excursies naar de bergen of de woestijn. Er zijn genoeg excursies om uit te kiezen: met of zonder overnachting, op een kameel of in een 4×4, kies waar jij op dat moment zin in hebt!

Aït Ben Haddou

Op de terugweg: het blauwe dorp

Op de weg terug richting de boot rij je over de Hoge Atlas en kom je langs Fez en dat is een mooie uitvalsbasis om naar Chefchaouen te gaan. Dit kleurrijke dorpje aan de voet van het rifgebergte in het noorden van Marokko is een lust voor het oog. Chefchaouen, of de blauwe parel, is een prachtig gekleurd doolhof met veel kleine blauwe steegjes en straatjes. Neem vooral geen kaart mee want het is niet erg om in dit stadje te verdwalen. Misschien is dit wel het mooiste stukje van Marokko! Heb je na al die kleine straatjes ruimte nodig? Een wandeling naar een oude Spaanse moskee buiten de stadsmuren geeft een prachtig uitzicht over het gekleurde centrum. Wil je nog meer ruimte? Chefchaouen is een goede basis om ook de nabijgelegen natuurparken en het rifgebergte te bezoeken.

Chefchaouen

Vanaf Chefchaouen ben je op een paar uur afstand van de boot naar Spanje. Als je daar bent aangekomen, mag je best trots op jezelf zijn en je een echte avonturier noemen. Deze camperroute door Marokko is zeker niet je standaard vakantie en een mooie uitdaging voor de doorgewinterde camperaar!

Wil je deze route ook volgen? Ga bijvoorbeeld met deze camper die al meerdere malen in Marokko is geweest! Of klik op de button voor het hele aanbod.

Camperroute door Marokko

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>