Met deze schoonmaaktips ziet jouw vuilwatertank er weer als nieuw uit

Hoe zorg je ervoor dat de vuilwatertank niet gaat stinken? En welke middeltjes kun je het beste gebruiken om de vuilwatertank te reinigen? Met deze tips wordt jouw vuilwatertank weer zo goed als nieuw!

Leeg de tank goed

Zorg dat je de tank altijd goed leeg laat lopen om te voorkomen dat restjes achterblijven. Bij het legen is het belangrijk om de camper horizontaal boven de afvoerput te plaatsen, omdat de vuilwatertank horizontaal is ingebouwd. Doe dit alleen op de daarvoor bestemde plekken.

vuilwatertank

Dit bord geeft aan waar de vuilwatertank geleegd mag worden

Let op wat je wegspoelt

Etensresten, vuil en vet blijven plakken aan de wand van de tank. Probeer daarom de vuilwatertank zo vaak mogelijk te reinigen om bacteriën geen kans te geven. Gebruik bovendien tijdens het douchen of bij het wassen van je handen niet te veel zeep. Het sop kan samen met de etensresten en het vuil en vet gaan schuimen en plakken aan de wand van de tank. Dit kan vervolgens een nare geur veroorzaken en het schuim is lastig weg te halen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te douchen en af te wassen op de camping en alleen voor hoognodige zaken het water in de camper te gebruiken.

Schoonmaakproducten

Niet alle producten zijn geschikt voor het schoonmaken van de vuilwatertank. Afwasmiddel zorgt bijvoorbeeld voor een aangename geur, maar verwijdert niet de kalkresten.

Manieren om de vuilwatertank te reinigen

  • Bij kampeerwinkels zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar om de vuilwatertank te reinigen.
  • Giet wat warm water met Biotex in de vuilwatertank. Rijd een paar rondjes met de camper zodat het middel goed door de tank wordt geschud. Laat het water bijvoorbeeld een nacht weken en leeg dan de tank. Spoel vervolgens goed na.
  • Net als bij het reinigen van de schoonwatertank, kan Steradent wonderen verrichten voor de vuilwatertank. Gooi het middel met wat water in de tank en laat het even inwerken. Steradent kun je ook gebruiken als nabehandeling.
  • Als de vuilwatertank niet heel vies is, kun je de tank ook alleen naspoelen met water.

Andere producten die je kunt gebruiken zijn: citroenzuur, chloortabletten of Dasty. Gebruik deze producten in combinatie met water en laat het middel ook altijd even inwerken. Pas alleen wel op met chloor of (schoonmaak)azijn, want dit kan de leidingen en het rubber aantasten. Dit is overigens afhankelijk van het materiaal waar de leidingen van zijn gemaakt. Controleer dit voordat je begint.

vuilwatertank

Controleer de leidingen

In kampeerwinkels is ook een speciaal reinigingsmiddel verkrijgbaar om de leidingen schoon te maken. Giet het door de gootsteen in de keuken of via de afvoer in de douche.

Maak ook de schoonwatertank goed schoon

Controleer ook met regelmaat de schoonwatertank op viezigheid om ervoor te zorgen dat je altijd schoon water hebt. Lees hier onze tips voor het schoonmaken van de schoonwatertank.

Heb jij een gouden tip voor het schoonmaken van de vuilwatertank? Deel jouw tip in de reacties hieronder.

 

Camptoo

Camptoo is het deelplatform waar je campers en caravans rechtstreeks bij de eigenaar huurt. Camptoo koppelt niet alleen de eigenaren met de huurders, maar zorgt ook voor al het papierwerk, benodigde verzekeringen, checklist en hulp onderweg. Benieuwd wat jij kan verdienen aan jouw camper of caravan? Klik op onderstaande button voor een overzicht van alle voordelen!

Anderen bekeken ook

  1. Als de camper op stalling gaat, dan doen wij een laagje water en wat persil in de tank (van te voren mengen we dat door elkaar).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>