In Kroatië ligt een wel heel speciaal hondenstrand!

Douches, ligstoelen en een hondencafé met snacks voor jou én je hond - dát is pas een hondenstrand! Samen zwemmen in de helderblauwe zee, smullen van een pizza en genieten van een ijsje: het Podvorska strand in Crikvenica (Kroatië) maakt je vakantie een feest voor zowel jou als je trouwe viervoeter.

De Kroatische kust van het vaste land is zo’n 2.000 km lang, rijk aan mooie stranden en idyllische baaien met een azuurblauwe zee. Behalve het heldere water, zijn de stranden doorgaans voorzien van prachtige kliffen. Ja, dat de Kroatische kust een bezoekje waard is, dat is wel duidelijk.

Maar goed, waar laat je je trouwe viervoeter dan? Nou, die neem je dan toch gewoon gezellig mee?! Je vindt namelijk meerdere hondenstranden in Kroatië (dit is de top 5). Hier zijn honden gewoon welkom. Het Podvorska strand is zo’n strand, en niet zomaar eentje!

Het Podvorksa strand

Het Podvorska strand – ook wel “Monty’s dog beach” genoemd – is een klein kiezelstrand in Crikvenica aan de helderblauwe Adriatische zee. Op dit strand kunnen honden heerlijk hun gang gaan. Honden zijn er niet alleen toegestaan, er zijn ook douches aanwezig om je hond eventueel af te spoelen én er is een hondenbar.

hondenstranden in Kroatië

Proosten met je trouwe viervoeter

Een hondenbár? Ja! Bij een hondenstrand hoort natuurlijk ook een hondenstrandtent… Bij Monty’s Beach Bar kan je terecht voor drankjes en snacks voor je hond. Er zijn zelfs speciale hondenijsjes, -biertjes, -chips en -pizza’s te koop! Geen zorgen, ook als baasje kom je niets tekort. Je kunt er ook een hapje of drankje voor jezelf scoren 😉

Meer weten over het strand? Neem eens een kijkje op de facebookpagina van het strandje.

Hondvriendelijke campings

Honden zijn helaas niet op iedere camping toegestaan, maar hondvriendelijke campings bestaan wel. Een camping waar honden welkom zijn – in de omgeving van het Podvorska strand – is bijvoorbeeld Camping Ujca in Sveti Juraj.

En waar moet je nou eigenlijk op letten als je je hond meeneemt op reis? Weet jij het al? We geven je graag tips.

Nu nog een geschikte camper

Een gezellig strand: check! Een camping: check! Nu nog geschikt vervoer. Verken de Kroatische kust samen met je trouwe viervoeter bijvoorbeeld met de alkoof camper van Bianca. Haar camper heeft vier slaapplaatsen en twee hondenplaatsen – dit zijn kennels waarin honden onderweg veilig kunnen vertoeven.

Hondenstranden in Kroatië

Benieuwd naar andere hondvriendelijke campers?

camper honden

Gerelateerde berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>