Camperroute uitgestippeld: Great Ocean Road (Australië)

Deze camperroute leidt je in één week langs schitterende kustplaatsen, kangoeroe's, koala's, surf-hotspots en adembenemende rotsformaties van Australië.

Deze camperroute door Australië begint bij Melbourne en eindigt in Adelaide (afstand: ruim 1000 km). Het is een relatief korte – maar adembenemende – roadtrip. Vandaag noemen we een aantal hoogtepunten van deze reis.

Melbourne – Lorne (142 km: 2 uur rijden)

Is het vliegtuig geland, ben je achter het stuur van een Australische camper gekropen en klaar om het mooie Melbourne achter je laten? Top! Onderweg naar Lorne rijd je over de wereldberoemde Great Ocean Road en kom je langs het mooie Bells Beach. Dit is één van de meest beroemde surfplekken. Bewonder hier de lokale surfers of huur een plank en probeer de Australische golven zelf uit 😉

Camperroute door Australië

Great Ocean Road

Overnachten:
Je kunt naar Kennett River Holiday Park rijden voor je eerste overnachting.

Lorne – Port Campbell (146 km: 2,5 uur rijden)

Het hoogtepunt van deze rit zijn de Twaalf Apostelen: adembenemende rotsformaties van kalksteen. Je kunt hier heerlijk picknicken bovenop de kliffen – of ‘gewoon’ beneden op het strand. Stop onderweg naar de Twaalf Apostelen ook even bij de Kennett River; hier kun je koala’s spotten en een kopje koffie drinken bij Apollo Bay (bij het Bay Leaf Cafe). Als je de Twaalf Apostelen weer achter je laat kun je nog een bezoekje brengen aan Loch Ard Gorge. Loch Ard Gorge is onderdeel van het Port Campbell Nationaal Park, ligt langs de Great Ocean Road en is een plek die je mooie uitzichten oplevert.

Camperroute door Australië

Twaalf Apostelen

Overnachten:
Je kunt overnachten bij The Great Ocean Road Tourist Park, op steenworp afstand van de Twaalf Apostelen.

Victor Harbor – Adelaide (84 km: 1 uur rijden)

Het laatste deel van de reis is maar een klein stukje. Je kunt nu een bezoekje brengen aan Kangaroo Island: een eilandje dat bekend staat als de Zuid-Australische dierentuin zonder omheining…

Daarna staat de wijn centraal. De wijngebieden McLaren Vale en Barossa Valley liggen op steenworp afstand van Adelaide. Dit stukje van Australië is beroemd om de droge rode wijnen, waaronder Shiraz en Grenache. Sluit de reis in de Barossa Valley met een glas Shiraz: een verrukkelijke Australische wijn. Proost!

Camperroute door Australië

Overnachten:
Je kunt overnachten bij Victor Harbor Beachfront Holiday Park, vanaf hier is het een uurtje rijden naar Adelaide

Geschikte reisperiode

Deze roadtrip is het hele jaar door mooi, maar tussen januari en maart heb je de grootste kans dat het droog blijft. Dit is ook een goede periode als je wilt surfen, snorkelen of lekker wil luieren op het strand.

Geschikte camper

Je kunt Australië bijvoorbeeld verkennen met de camper van Colin, die je op kunt halen in Parkdale, een half uurtje afstand van Melbourne (het startpunt van deze route).

Ons aanbod blijft groeien, ook in Australië. Benieuwd naar de andere campers nabij Melbourne?

Campers en caravans nabij Melbourne

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>