We zijn er bijna! Een rondreis door Ierland

Heb je ook zo genoten van het tv-programma 'We zijn er bijna'? Wij in ieder geval wel. We lieten ons inspireren voor een camperroute door Ierland!

Het is helaas alweer afgelopen, maar in We zijn er bijna gingen reislustige vijftigplussers samen op een avontuurlijke groepsreis door Ierland. We hebben ons laten inspireren en een iets kortere, maar net zo avontuurlijke route door Ierland voor je uitgestippeld!

De overtocht

De reis begint bij de boot vanaf Cherbourg naar Rosslare. De eerste stop is vervolgens in Dorsey Island; één van de meest bijzondere locaties van Ierland en het meest westelijke puntje van Ierland. Het maken van de overtocht is al een beleving op zich: je gaat in een oude kabelbaan (waar ook vee in wordt vervoerd) van het vasteland over de kolkende Dursey Sound naar het eiland toe. Het bakje schommelt spannend wat heen en weer, maar je hebt wel een prachtig uitzicht! Op het eiland zelf vind je heerlijke rust. Er zijn twee kleine dorpjes met een paar huisjes, maar je vind er geen restaurants of hotels. Er zijn meer schapen te vinden dan mensen😉.Rondreis door Ierland

Wild Atlantic Way

We vervolgen onze weg langs een van de mooiste routes van Ierland: de Wild Atlantic Way. Dit is een 2500 kilometer lange route langs de westkust waarbij je door 6 verschillende regio’s komt. Je rijdt langs schitterende kliffen van wel 50 tot 60 meter hoog met de meest spectaculaire uitzichten. In We zijn er bijna verkennen ze een groot deel van deze kust en stoppen onder andere in Doolin, Galway. Killala, Dursley Island. Onze tweede stop op deze route is Killarney National Park.

Rondreis door Ierland

Killarney National Park

Het Killarney National Park is een park met ruige bergen, meren, bossen en watervallen waar genoeg te beleven valt. Een van de grootste attracties is Ladies View. Dit is een bekend punt waar je een geweldig uitzicht hebt over de meren en bergen. Via een avontuurlijk pad kan je de top van de Torc waterval beklimmen, waar je weer een mooi uitzicht hebt op Torc Mountain. Schrik niet als je dassen, marters, vossen, zeearenden en edelherten tegenkomt! Er leven een hoop wilde dieren in het park. Rondreis door Ierland

Lalala Lac du Connemara

Twee van de stops in We zijn er bijna waren Galway en Westport. Tussen die twee plaatsen maken we nog een tussenstop bij Connemara (ja van dat Franse liedje inderdaad). Langs de kust rijd je door het prachtige natuurgebied van lake Connemara. Oscar Wilde noemde het gebied een savage beauty (wilde schoonheid) en je kunt hier (net als Rob en Nel) lunchen met prachtige uitzichten over de meren. Bij de Twelve Bens (de twaalf bergtoppen) kun je prachtig wandelen en klimmen tussen de schilderachtige bergen, langs de uitgestrekte moerassen en heidevelden. Connemara is een plek waar de Ierse taal en cultuur nog goed bewaard is gebleven. Dit is een van de regio’s waar nog door veel mensen Iers wordt gesproken (gelukkig spreken ze ook Engels) en dat geeft deze regio ook zijn charme. 

Rondreis door Ierland

Vanaf Connemara kun je verder langs de kust rijden en mocht je rond de laatste zondag van juli richting Westport gaan, dan is het misschien de moeite waard om even bij Croagh Patrick te stoppen. Deze op twee na hoogste berg van Ierland wordt op de laatste zondag van juli beklommen door duizenden pelgrims op blote voeten. Dit doen ze ter ere van Saint Patrick die volgens de verhalen lang geleden ook deze berg beklom om daar te vasten en te bidden. Niet de laatste zondag van juli? Zonder pelgrims is dit ook zeker de moeite waard. Even voorbij Croagh Patrick komen we aan bij Westport, een goede basis voor verschillende uitstapjes. Dit stadje kun je bezoeken voor meerdere redenen: de pubs, de uitzichten, de mooie binnenstad, de restaurants, de stranden of de omgeving.

Rondreis in Ierland

Dooagh Bay

Martine en Dita gaan in We zijn er bijna nog naar Dooagh Bay, dat onlangs nog in het nieuws was, omdat ze na 33 jaar hun strand weer terug kregen van de natuur. Het strand was verdwenen maar werd in 9 dagen door de zee weer teruggeworpen op het land. Je kunt daar nog even een kijkje nemen maar wij kiezen ervoor om verder te reizen naar Dublin. Daar genieten we nog even de laatste dagen van de stad en haar vele pubs met livemuziek. Vanaf Dublin nemen we de boot terug naar Cherbourg. 

Wil je ook graag een reis maken door Ierland maar heb je nog geen camper? Bekijk hier onze campers.

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>