Een warme douche in de natuur? Het kan met een zonnedouche!

We zien vaak leuke kampeergadgets voorbijkomen die er heel interessant uitzien maar waarvan we ons toch afvragen of het nou echt werkt. Er is maar één manier om daarachter te komen en dat is door gewoon te testen! Zou een zonnedouche echt werken? Heb je dan een warme douche en een goede straal?

Het klinkt heel goed, een douche die wordt verwarmd door de zon en ook nog eens makkelijk is mee te nemen. Dit is wel een product waarvan we heel benieuwd zijn of het werkt. Het lijkt ideaal te zijn voor wildkamperen en festivals. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een zonnedouche gezien en ben benieuwd wat er gaat gebeuren als we hem gaan testen.

Wat is een zonnedouche?

De zonnedouche is een douche die je zelf kunt vullen met water en in de zon kan zetten. De zon zorgt er dan voor dat het water verwarmd wordt en je van een warme douche kunt genieten. Het ziet er uit als een zak met een slang en douchekop eraan en er zit een pompsysteem in om druk op de zak te krijgen zodat je ook een krachtigere straal krijgt. Hierdoor hoef je de zak niet op te hangen maar zorg je er zelf voor dat een goede straal door de druk van het pompen komt. Zou het echt zo werken? We zijn benieuwd.

Bekijk onze test hier:

Wat zijn de voor- en nadelen?

We hebben de douche nu ruim 3 uur in de zon gelegd en toen was hij 38 graden. Ik kan me voorstellen dat hij nog warmer gaat worden op het moment dat de zon feller is en het buiten nog warmer is. Het was met het opnemen van de video rond de 20 graden. De voordelen zijn dat de douche leeg erg compact is en dus makkelijk ergens in de camper te leggen. De straal en warmte waren voor mij ook goed, op het moment dat het buiten warm is hoef je ook niet een hele hete douche natuurlijk. Je kunt ook handig aflezen hoe hoog de temperatuur van het water ongeveer is waardoor je ook kunt inschatten wanneer je klaar bent voor een warme douche.

Een nadeel is wel dat je de douchekop moet blijven indrukken wanneer je een straal wilt. Aan de andere kant zorgt dit er ook voor dat je niet veel water verspilt, want met 8 liter kun je er ook niet een half uur onder staan. Je hebt wel wat tijd en zon nodig om een goede douche te hebben maar dan heb je ook wel een douche in de vrije natuur. Je moet ook tussendoor nog wel een keer pompen om de druk er op te houden. Als de zak leger raakt dan raak je de druk ook wat meer kwijt. Dit vond ik niet echt storend. Het blijft tenslotte kamperen!

Het is wel een lekker ding voor tijdens het wildkamperen of voor op een festival kan ik me voorstellen. Ben je ook benieuwd? Deze douche is van het huismerk van de Decathlon en dus alleen daar te koop: Bekijk hem hier

Vind je dit een leuke video en wil je graag meer zien? Abonneer je op ons YouTube-kanaal

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>