Beleef Game of Thrones locaties in real life! De mooiste plekken op een rijtje.

You no longer know nothing! Het nieuwe seizoen is weer van start! Die hard fans trekken al van IJsland tot aan Marokko op zoek naar de mooiste Game of Thrones locaties die nog niet zo lang geleden Winterfell, King’s Landing en the Free Cities waren. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij een aantal van de mooiste locaties op een rijtje gezet voor een mooie campertrip langs verschillende plaatsen.

Noord-Ierland – home of Westeros

De groene glooiende heuvels in Noord-Ierland zijn bij uitstek dé thuisbasis van de Game of Thrones locaties. Het centrum ligt in Belfast bij de Paint Hall studios waar onder andere de Great Hall van Winterfell is gebouwd. Deze studio kun je helaas niet in, maar rondom Belfast zijn wel meerdere mooie opnamelocaties te bezoeken. Zoals het kasteel Castle Ward dat werd gebruikt voor het iconische Winterfell en haar binnenplaats. Ook de Dothraki Sea is gewoon in de glooiende heuvels Noord-Ierland gefilmd. Bij de prachtige Glens of Antrim en the Shillanavogy valley zijn delen van de tocht van de Dothraki over de Great Grass Sea(Dothraki Sea) opgenomen. Niet ver daarvandaan liggen de Dark Hedges, de betoverende bomen die decor waren van de King’s Road toen Arya ontsnapte van King’s Landing. Rij met de camper een rondje door de natuur rondom Belfast, dan is de kans groot dat je een van de locaties tegenkomt!

Is alleen de omgeving bekijken je niet genoeg? Als Game of Thrones fan kun je je helemaal uitleven, want je kunt zelfs meedoen aan een echte Game of Thrones Experience Tour. Je kunt meerdere activiteiten ondernemen, zoals boogschieten in Winterfell, een Game of Thrones banket meemaken of real life direwolves ontmoeten. Dichter dan dat kom je niet bij de echte ervaring!

game of thrones locaties

Dark Hedges – King’s Road

Beyond the wall – IJsland

Ga je liever naar het land beyond the Wall? Dan kun je het beste naar IJsland gaan, want het grootste deel van de opnames achter de muur is daar gemaakt. Ten noorden van the Wall vind je de besneeuwde vlaktes waar veel van Mance Ryder, zijn Wildlings en Jon Snow is gefilmd. Bij de Grjótagjá thermal spring kun je bijvoorbeeld de plaats bezoeken waar Jon en Ygritte voor het eerst de liefde bedreven.

Het was voor de crew niet een makkelijk gebied om te filmen, maar toch hebben ze ervoor gekozen om de Frostfang mountains ook in IJsland op te nemen. Dat bracht veel kosten met zich mee en zelfs ondanks het weinige daglicht in IJsland kozen ze toch voor dit gebied vanwege de prachtige beelden die het opleverde. Neem zelf een kijkje bij Vik, Skaftafell en Vatnajökull, die sowieso zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, en waan je in het land beyond the Wall. Maar pas wel op voor White Walkers…

Game of Thrones plekken

Grjótagjá thermal spring – Jon en Ygrittes speciale plekje

Zonnig Game of Thrones locaties – Spanje

IJsland te koud? De wat warmere plaatsen in Game of Thrones zoals Dorne of Volantis zijn veel in het zuiden van Spanje opgenomen. Omdat een aantal locaties dicht bij elkaar liggen zijn ze makkelijk te bezoeken met de camper. Het paleis van Dorne van house Martell is in het echt ook een prachtig paleis en staat in Sevilla. Dit koninklijk paleis heet Real Alcazar, en werd eerder al gebruikt als filmset voor Lawrence of Arabia en Kingdom of Heaven. Niet heel ver daarvandaan, in Cordoba, vind je de brug van Volantis terug. Op de ‘Long Bridge’ waarover Tyrion Lannister en Lord Varys in seizoen 5 lopen, staan in de serie allemaal winkels, tavernes en hoerenhuizen. In werkelijkheid is deze Romeinse brug een stukje kleiner maar niet minder indrukwekkend!

Als je onderweg bent van Sevilla naar Cordoba, dan ligt Osuna daar ongeveer tussenin. Net zo makkelijk om even langs te rijden met de camper. Daar kom kom je Danzak’s pit tegen, waar Ser Jorah vecht voor de gratie van Daenerys. Ga in Osuna op zoek naar Plaza de Toros de Osuna. Let op: de ‘bull ring’ is alleen in het weekend open voor publiek.

Brug in Cordoba – Long Bridge in Volantis

Kroatië – de vestingen

Kroatië is de belangrijkste thuishaven voor King’s Landing. Het lijkt echt alsof dit vestingstadje voor de serie gebouwd is, groots en onneembaar. Veel van de shots van de buitenkant van King’s Landing is eigenlijk de stad Dubrovnik, waar later CGI aan werd toegevoegd. In de oude binnenstad van Dubrovnik vind je verschillende locaties zoals The steps of the Great Sept of Baelor, de markt van King’s Landing en de poort van de Red Keep. De Minceta Tower in Dubrovnik deed dienst als Qarth. In de serie was Daenerys hier op zoek naar haar draken in the House of the Undying. Wil je zelf nou ook snode plannen smeden of je diepste geheimen delen? De beste plek daarvoor zijn natuurlijk de tuinen van King’s Landing die zijn te vinden in de prachtige Trsteno Arboretum, op een half uur rijden van Dubrovnik.

Game of Thrones locaties

Marokko – het terrein van Daenerys Targaryen

Misschien wat verder weg, maar wel zeer indrukwekkend. In Marokko werd Aït Benhaddou gebruikt, de grootste filmstudio ter wereld. Dit was de filmlocatie voor de slavenhandelstad Yunkai, waar een mooi shot is van Daenerys met haar Unsullied, wachtend voor de poorten van de stad. Deze filmstudio werd ook gebruikt voor The Gladiator, Lawrence of Arabia en The Mummy. Het Marokkaanse kustplaatsje Essaouira is bij jullie misschien beter bekend als Astapor, de stad waar Daenerys haar Unsullied voor het eerst ontmoet. Essaouria is een heel rustig en relaxt dorpje waar je heerlijk kunt genieten van lekkere strandtentjes en de mooie binnenstad en met een beetje fantasie je in Astapor waant.

Game of Thrones plekken

Aït Benhaddou – Yunkai

Er zijn nog veel meer Game of Thrones locaties in deze en andere landen in Europa te vinden. Doe als echte fan goed onderzoek voor vertrek en misschien kom jij dan wel ergens in Westeros of Essos terecht! Hebben we nog echt te gekke plekken gemist? Laat het ons weten in de reacties!

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>