Is een kampvuur op Nederlandse campings nog toegestaan?

Een kampvuur maken is niet op alle plekken nog toegestaan. Ondanks alle regeltjes in Nederland, blijven er nog een aantal kampeerplekken over waar je wél in het openbaar een vuurtje mag stoken. Wij zetten een paar van deze plekken voor je op een rijtje!

Natuurkampeerterrein de Amstelkade (Wilnis, Utrecht)

Deze camping in Wilnis heeft mooie, ruime open en beschutte plaatsen voor tent, caravan, camper. Ook beschikt de Amstelkade over 3 volledig ingerichte pipowagens. De Amstelkade is als natuurkampeerterrein aangesloten bij Stichting de Groene Koepel. Om hier te kunnen kamperen moet je in het bezit zijn van een geldige natuurkampeerkaart. Op dit kleinschalige kampeerterrein zijn verschillende vuurplaatsen voor het maken van een kampvuur. Zakjes wilgenhout zijn op het terrein te koop voor een bescheiden prijsje. 

Camping Het Goeie Leven (Veghel, Noord-Brabant)

De naam zegt het al, Camping Het Goeie Leven. Een familiecamping met 60 ruime kampeerplaatsen, omgeven door bossen! Naast dat je helemaal tot rust kan komen in dit unieke gebied, zijn er er ook verschillende activiteiten te doen. Zoals vissen op je eigen vlonder, een wandeling maken met een schaapsherder én er is een gezamenlijke kampvuur, waar ook regelmatig lekkere broodjes worden gebakken. 

Natuurkampeerterrein de Borger (Drouwen, Drenthe) 

Ver weg van de bewoonde wereld met niets anders dan natuurgeluiden om je heen. Kamperen op natuurkampeerterrein Borger is er écht helemaal uit zijn. Kampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, dit is een van de hoogst gelegen delen van Drenthe. De plek wordt ook wel klein Canada genoemd. Hier wordt aan het einde van de dag vaak rondom het kampvuur gezeten om broodjes en marshmallows te bakken. jeugd herleven op de camping

Camping de Watermolen (Opende, Groningen)

Deze best verkozen camping van Nederland ligt in Groningen, op de grens met Friesland. Op Camping de Watermolen wordt maximaal genoten van de rust en het mooie Groningse landschap. Daarnaast zijn er mooie fiets- en wandelroutes en kan je een bezoekje brengen aan Friesland of de stad Groningen, om de dag vervolgens af te sluiten bij een vuurkorf! Deze zijn, inclusief een zak hout, te huur bij de receptie. 

Boerderijcamping de Spijken (Ammerzoden, Gelderland)

Naast een bed and breakfast en kaarsenmakerij is ook de minicamping onderdeel van boerderij de Spijken. Ondanks de kleinschaligheid is er genoeg te doen in de omgeving! Zo is het in de Ammerzoden ideaal voor fietsers, wandelaars en watersporters. Ook ligt de camping aan de Maas, waar je een sloepje kunt huren om varend de omgeving te verkennen. Hierna kan de dag warm en gezellig worden afgesloten bij de kampvuurplaats!

Meer lezen over het maken van een kampvuur?

Klik dan hier

 

 

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>