Op 366 meter hoogte zweven boven de gletsjers van Dachstein!

Hoe maak je een uitzicht over de mooiste gletsjers ter wereld nog intenser? Precies, met een uitkijkplatform van glas waardoor het lijkt alsof je zweeft boven de rotsen! In Oostenrijk ligt de 2995 meter hoge Dachstein berg waar je allemaal bijzondere berghoogtepunten kunt vinden. Hier vind je ook Oostenrijks hoogstgelegen hangbrug die je brengt naar een mystieke wereld van ijs..

Er is maar één manier waarop je deze plekken kunt bereiken en dat is met de panoramagondel. Deze gondel bestaat geheel uit glas, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over Dachstein. Hij brengt je met 43 kilometer per uur naar boven en dit betekent dat je in 6 minuten 1000 meter hoger bent. Wil je het nog allemaal even iets spannender maken, dan kun je zelfs op het dak van de gondel gaan staan!

Doe de Sky Walk

De panoramagondel brengt je naar een plek waar je beter geen last kunt hebben van hoogtevrees: de Sky Walk. Het is een hangbrug van 100 meter lang met rondom je een ongeëvenaard bergpanorama. Fijn feitje: je loopt boven een afgrond van 366 meter diep! Deze spectaculaire overtocht is een wandeluitdaging in de frisse berglucht, die je van de ene rotswand naar de andere brengt.

Aan het einde van de 100 meter lange hangbrug wacht een onvergetelijke ervaring: The stairway to nothingness. 14 smalle stappen naar beneden brengen je naar een glazen platform zwevend boven 400 meter rotsen! In Oostenrijk wordt dit de ‘Treppe ins Nichts’ genoemd, oftewel de trap omlaag in de lucht. Het geeft een overweldigend gevoel en moet je een keer in je leven gedaan hebben.

Tijd voor ontspanning

Na een boost van adrenaline is het tijd om de gletsjers van Dachstein eens van binnen te bekijken. Dachstein Ice Palace neemt je mee naar de verborgen wereld van de gletsjer. Laat je betoveren door ijs, licht en mysterieuze klanken. Neem een kijkje in de imposante troonzaal, de kristaldom en de blauwe salon. Het ijspaleis is uniek in Oostenrijk en heeft bijzondere ijsfiguren tentoongesteld zoals Diego, Sid en Manny en Scrat van de film Ice Age.

Meer informatie over Dachstein vind je hier.

Opzoek naar meer inspirerende bestemmingen? 

Volg je eigen pad

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>