BioLite Campstove 2: Je telefoon opladen door middel van een kampvuur!

Wil je buiten koken op een zelfgemaakt vuurtje en door de warmte je telefoon opladen? Met de BioLite Campstove 2 is dat nu mogelijk! Deze gadget zorgt ervoor dat je met wat takjes (dus zonder gas) een vuurtje maakt en ondertussen je elektrische apparaten op kunt laden door de opgewekte energie. Erg milieuvriendelijk dus!

Door de BioLite Campstove 2 heb je super snel een warm vuurtje zonder dat je vervuilende brandstoffen hoeft te gebruiken. Op dit vuurtje kan je buiten koken, maar het kan ook dienen als sfeervuur om ’s avonds bij op te warmen. De hitte van het vuur zorgt ondertussen voor bruikbare elektriciteit en zo kun je dus je USB-oplaadbare apparaten van stroom voorzien.

BioLite Campstove 2

Deze gadget is niet al te zwaar (1 KG) en van goed formaat om te vervoeren (21x 13x 20cm). Volgens BioLite moet het vuurtje ongeveer twintig minuten branden om een uur met een iPhone 4s te kunnen bellen. Een liter water zou na 4,5 minuut gekookt zijn, maar dit is wel afhankelijk van de kracht van het vuur. Voor een goed vuurtje heb je ongeveer 46 gram hout nodig, dit zijn dus maar een paar takjes!

Maar hoe werkt dat dan?

Heel interessant allemaal, maar hoe gaat het in z’n werk? Nou, dan komen we bij het technische verhaaltje.. Uit het vuur ontstaat restwarmte en dit wordt omgezet in energie. De Campstove bevat hiervoor een thermo-elektrisch element. De energie die vrijkomt wordt opgeslagen op de interne accu en daarmee wordt vervolgens de ventilator aangedreven. Deze zorgt weer voor een optimale verbranding van het hout. Zo ontstaat er meer hitte en dit betekent dat er meer energieomzetting is en je je voedsel sneller kan bereiden. Dus.. Volg je het nog?

En wat betaal je dan voor dit grapje? Er zit inderdaad wel een aardig prijskaartje aan. Je betaalt zo’n €150 voor de BioLite Campstove 2. Máár dan heb je wel een onwijs duurzaam én innovatief kampeergadget, waar je ook nog eens veel bekijks mee trekt.

BioLite Campstove 2

Anderen bekeken ook

 1. p.a van duijn says:

  kan je het thermo elektrisch element niet via een spiegel,die zonlicht vangt ,en doorstuurt naar het thermo elektrisch element ,verhitten

 2. p.a van duijn says:

  als je boven een vrij groot kampvuur,een metalen plaat met schuin geplaatste peilers zet,kan boven op de metalen plaat een stirlingmotor,met daar aan een generatorndie weer stroom maakt om een accu op te laden!

 3. p.a van duijn says:

  ik heb tot mijn grote schrik,in mij vorige mail een spellingsfout gemaakt,het moet zijn generator,inplaats van generatorndie,p.a van duijn!

 4. p.a van duijn says:

  zou je ook niet een thermo elektrisch element op de onderkantbodem van een barbeque kunnen plaatsen om op zo,n manier stroom te genereren?

 5. p.a van duijn says:

  zou je niet met een thermisch elektrisch element,en een auto motorkap of autodak,iets kunnen doen deze worden ook heet,als ze in de zon staan,of worden deze niet heet genoeg voor het thermisch elektrisch element?

 6. willie wortel says:

  als je op een dak of motorkap een thermo elektrisch element plaatst kan je dan stroom genereren als de auto in de zon heeft gestaan

 7. p.a van duijn says:

  dit is echt mijn laatste reply ,omtrent het onderwerp,ik heb thuis een staande lamp,met halogeen licht,de zijkant van die lamp wordt,zo,n 110 graden ,misschien kan je met deze restwarmte,via het thermisch elektrisch element stroom opwekken,of is de temparatuur te laag?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>