Offroad is back!

De behoefte om naar plekken te gaan die niet langs of op de gebaande paden liggen wordt steeds groter. De trend 'offroad reizen' zien wij ook dit jaar groeien en daarom besteden we er wat extra aandacht aan.

Letterlijke betekenis van ‘offroad’

‘Offroad is een term waarmee wordt aangegeven dat met een vervoermiddel over onverharde wegen zoals zand, gravel, rivierbeddingen, modder, sneeuw, rotsen en ander natuurlijk terrein wordt gereden.’

Een camper bouwen die is bedoeld om te rijden op verharde wegen, is minder ingewikkeld en kost minder dan het bouwen van een offroad camper. Dat ligt vooral aan de speciale eisen die worden gesteld aan de terreinvaardigheid van het voertuig. Ook de op- en inbouw van de camper spelen een belangrijke rol. Alle componenten en constructies moeten zo ontworpen zijn dat het voertuig zonder problemen door een ruig en onherbergzaam gebied kan rijden.

offroad reizen

In een daktent op je auto slapen

Een andere optie om offroad te reizen, is met een daktent op een 4×4 voertuig. Een daktent laat je het ultieme vrijheidsgevoel ervaren doordat je praktisch overal kunt gaan en staan waar je maar wil! Want hoe mooi een grote expeditie ook is, vaak is het op kleine wegen net wat onhandig. Op vrijwel elke 4×4 past een geschikte daktent en het handige is dat je hem binnen no-time opzet.

Offroad reizen

De grootste offroad-beurs van de wereld

In Duitsland wordt op 31 mei 2018 de grootste offroad-beurs ter wereld georganiseerd. De outdoor en belevingsbeurs Abenteuer & Allraden is een absolute aanrader voor avontuurlijke reizigers! Er komen 50.000 bezoekers af op dit evenement. Je kunt hier voor alles terecht, van handige gadgets tot peperdure 6×6 expeditie campers. De grootste attractie is misschien wel het kampeerterrein waar ongeveer 2.500 bijzonder opgebouwde 4×4 voertuigen van bezoekers staan. Je komt hier hele gave expeditie campers tegen zoals deze:

offroad reizen

Atacama 5000HD expeditie camper met hefdak

De nieuwe Arocs 4×4 HD is een compacte vierwielige camper voor een groot avontuur! De belangrijkste kenmerken van deze off-road camper zijn: geavanceerd, krachtig en compact. De Arocs 4×4 is vanwege zijn extreem stabiele en krachtige chassis sterk genoeg om een hef dak te dragen op twee assen. De slaapkamer van de ATACAMA 5000 HD bevindt zich op de eerste verdieping boven de keuken en de badkamer.

Benieuwd naar nog meer extreme offroad campers? Bekijk ze hier!

14 Extreme offroad campers

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>