5 Tips voor het huren van een gezinscamper

Weet jij waar je op moet letten bij het huren van een gezinscamper? Met deze tips helpen we je een beetje op weg! 

Tip 1: let op de type camper

Een zeer geschikte camper voor gezinnen is de alkoofcamper. Deze type camper biedt namelijk veel ruimte en is praktisch ingedeeld voor een trip met kinderen. De alkoofcamper herken je aan het vaste tweepersoonsbed boven de bestuurdersstoel Ook biedt de alkoofcamper veel opbergruimte.

huren van een gezinscamper

Tip 2: zijn er 3-puntsgordels aanwezig?

Ook in een camper is het verplicht dat jonge kinderen in een passend en goedgekeurd kinderzitje zitten. Let daarom op de aanwezigheid van een 3-puntsgordel voor het vastmaken van kinderzitjes. Gordels in de dwars-rijrichting zijn daar niet geschikt voor.

Tip 3: let op de slaapplekken

Kinderen naast elkaar laten slapen is niet altijd een goed idee. Kinderen slapen mogelijk rustiger als ze boven elkaar liggen in een stapelbed. Voor de veiligheid kan je een veiligheidsnetje bevestigen, ook wanneer ze in een alkoof of hefbed slapen. Wil je s’ avonds nog gebruik maken van het woongedeelte terwijl de kinderen slapen dan is een scheidingsgordijn een optie. Dit kun je zelf ook maken door een paar handdoeken op te hangen, het geluid wordt gedempt en het licht getemperd.

huren van een gezinscamper

Sanitaire voorzieningen

Niet in elke camper is sanitair aanwezig. Voor een campervakantie met kinderen is dat wel heel handig om te hebben. Het is natuurlijk niet heel fijn om s’nachts met je kinderen nog over het veld naar de toiletten te lopen.

een gezinscamper huren

Bergruimte

Een garage in de camper is erg handig. Zo hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn dat je fietsen onderweg beschadigen. Een nadeel is wel dat het behoorlijk wat opbergruimte kost. In dat geval zijn er ook campers met fietsendragers achterop, onder het kopje ‘voorzieningen’ kun je hierop filteren.

Benieuwd naar de familie campers bij Camptoo? Bekijk hier het aanbod. 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>