Camptoo’s campingkeuken: 3 makkelijke campingrecepten

Wanneer je aan het kamperen bent wil je vast genieten van de rust. Dus voor als je geen zin hebt om urenlang te koken, hebben we speciaal voor jou een paar makkelijke campinggerechten samengesteld. Zoals al blijkt uit de titel zijn ze simpel klaar te maken, maar ze zijn ook nog eens heel erg lekker!

Het eerste gerecht is heel makkelijk en vegetarisch (maar je kunt ook kip toevoegen als je dat wilt), en het enige wat je moet snijden is een ui. Het is een geweldig gerecht om samen met de kinderen te bereiden. Met een beetje geluk kunnen staan ze in no time zelf quesadillas te maken! Dit is alles wat je nodig hebt:

Camping quesadillas

Ingrediënten:

 • 1 rode ui (in blokjes gesneden)
 • Tomatensalsa (elke soort, je kan dit ook zelf maken)
 • Geraspte kaas
 • Zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
 • Tortilla’s
 • Aluminiumfolie

Leg de tortilla’s op een schone tafel en begin met het verdelen van de salsa over de tortilla’s. Voeg daarna de ui en de zwarte bonen toe. Strooi ten slotte de geraspte kaas eroverheen. Vouw de tortilla’s dubbel en wikkel ze in het aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue of in een koekenpan en grill ze voor 10 minuten of tot de kaas is gesmolten. Je kan ervoor kiezen om ze langer te grillen zodat ze knapperig worden, of ze eraf te halen als de kaas is gesmolten voor lekkere zachtere tortilla’s.

Dit is de perfecte simpele barbecue avondmaaltijd, maar als je geen BBQ hebt kun je dit gerecht ook in een pan bereiden. Door de frisse smaak van de tzatziki en het gemarineerde runderreepjes is dit het perfecte gerecht voor de lekkere zomerdagen.

Pita met runderreepjes en tzatziki

Ingrediënten:

 • Pitabroodjes
 • IJsbergsla
 • Ui
 • 500 gram rundvleesreepjes
 • Rode paprika
 • Tzatziki
 • 1 tl oregano
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl komijn
 • Zout & peper
 • Olie

Meng de kruiden met twee eetlepels olie en de rundvleesreepjes en laat het vlees marineren voor 10 minuten. Snijd ondertussen de ui en de paprika in stukjes. Leg de ui, paprika en het rundvlees op de barbecue tot de paprika donkerder is geworden en de rundvleesreepjes bruin en sappig zijn. Leg de pitabroodjes op de grill voor een aantal minuten tot ze gebruind zijn. Vul de broodjes met het vlees, de groenten en de ijsbergsla en voeg als laatste de tzatziki toe.

makkelijke campingrecepten

Perfect voor de warme zomeravond

Op de camping is een eenpansgerecht de perfecte manier om jezelf tijd en afwas te besparen! Dit gerecht combineert het beste van twee werelden: een goede Italiaanse pasta met de bekende Mexicaanse smaak. Zo maak je dit heerlijke gerecht:

Eenpansgerecht: Mexicaanse pasta

Ingrediënten:

 • 2 kipfilet stukken
 • 300 gram pasta
 • 1,25 liter melk
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 ui
 • geraspte kaas
 • 1 fajita mix of de volgende kruiden:
  • (1 tl komijn)
  • (1 tl chilli poeder)
  • (1 tl knoflookpoeder)
 • Olie, peper & zout

Verwarm de olie in een pan en voeg daarna de kip toe. Bak de kip tot deze goudbruin is aan beide kanten. Haal daarna de kip uit de pan en voeg indien nodig meer olie toe en bak de ui. Bak vervolgens de paprika’s voor 2 minuten mee. Voeg tenslotte de kruiden en wat zout en peper toe en roer het geheel. Schenk daarna de melk in de pan, voeg de pasta toe en breng het geheel aan de kook. Roer regelmatig en laat het voor 8-10 minuten koken op laag vuur. Voeg wanneer de pasta beetgaar is de kip en de kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten en je een romige saus hebt.

Makkelijke campingrecepten

Variatie tip: gebruik Italiaanse kruiden in plaats van de Mexicaanse kruiden en voeg wat zongedroogde tomaten toe in plaats van de paprika’s

Eet smakelijk!

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>