Terugbrengen – Frank en Diny

Dit is het tweede deel van het verhaal van Frank en Diny. Lees hier het eerste deel.

Hoe was het?
Frank: Het was een hele goede vakantie.
Diny: Geweldige bestemming.
Frank: En leuk om het reizen met de camper uitgeprobeerd te hebben. Dat smaakt wel naar meer. Het was nu nog lekker rustig omdat we vroeg in het seizoen waren en dan kan je dus ook rustig rijden. Op alle campings waren nu ook altijd nog mooie plekken beschikbaar.

Hoogtepunt?
Frank: De wandeling in de bergen bij Corte vond ik erg mooi, dan loop je langs een aantal watervallen.
Diny: Bonifacio vond ik ook prachtig. Dat ligt op een klif van kalkrotsen, die zijn helemaal uitgesleten door de wind en het water. Dat stadje ligt heel hoog daar bovenop en je denkt dat stort zometeen in zee, zo steil gaat dat omhoog.

Dieptepunt?
Frank: Toen het anderhalve dag regende, in Saint Florent, de eerste stad. We vroegen ons wel af: zijn we daarvoor nou naar Corsica gegaan? Dan weet je ook niet meer zo goed wat je moet doen. Maar we zijn niet chagrijnig geworden!

camper met corsica

Hoe beviel de camper?
Frank: We gaan niet meer met een tentje kamperen! Dit is een stuk luxer. Je hebt toch het buitengevoel maar je slaapt in een vrijwel normaal bed. Met een camper ben je  mobieler, je hoeft heel weinig te doen en je kunt weer weg wanneer je wilt.
Diny: We hebben best aardig wat regen gehad maar in een camper is dat minder erg. Het is vroeg donker daar en redelijk fris dus ‘s avonds zit je niet buiten en dan gingen we binnen zitten, lekker lezen of muziek luisteren. En dan is een camper echt fijner dan een tent. Dan heb je lekker de ruimte. Alleen even boodschappen doen als je al op de camping staat is wat lastiger.

Hoe verliep het contact met de verhuurder?
Frank: Ja heel goed, hele snelle communicatie en heel duidelijk.
Diny: Zowel via de site als toen we eenmaal de afspraken hadden gemaakt. De locatie was dicht bij huis, daar hadden we de camper ook op uitgezocht. Die konden we dus zo ophalen.
Frank: We hebben een aantal campers bekeken en ook gekeken naar het commentaar van huurders en Monique had twee keer 5 sterren. Toen zagen we wel dat dat goed zat.

corisca met camper

Hoe was het weer?
Diny: We hebben best wat regen gehad en daar baseerden we onze route een beetje op.
Frank: Het was heel lang slecht weer in de bergen dus daardoor zijn we daar pas aan het einde heengegaan. We hadden wel een globale planning van plekken die we wilden zien maar we gingen daar heel flexibel mee om op basis van het weer en hoe leuk de plek was.

Wat heeft het gekost?
Diny: Wij wilden vooral op campings overnachten dus dat kostte ongeveer 25 euro per nacht. We betaalden ongeveer 400 euro voor de overtocht. Dan nog de huur van de camper en de brandstof. Op Corsica zelf hebben we minder gereden omdat de afstanden veel kleiner waren dus we zijn binnen de vrije kilometers gebleven!camper naar Corsica

Heb je het eerste deel gemist? Klik dan hier om “ophalen” te lezen. Lijkt het je ook leuk om met een camper op pad te gaan? Klik dan hier voor ons aanbod. Heb je een camper en lijkt het je wat om te verhuren? Klik dan hier

 

Campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>