Leuke campingrecepten met de kinderen!

Veel mensen denken dat je op de camping minder goed kan koken, maar dat is zeker niet waar! Als je creatief bent heb je niet veel nodig en kun je leuke en lekkere gerechten maken uit deze camping recepten!

Kinderen vinden koken leuk en kunnen veel meer dan ze zelf denken. Laat ze daarom lekker meedoen in deze leuke en lekkere recepten voor op de camping!

Spaghetti met knakworst ketting

Deze spaghetti met knakworst ketting ziet er moeilijk uit maar is heel simpel te maken. Het grootste werk is de spaghettislierten door de knakworsten te steken, maar dat gaat veel makkelijker dan je denkt!

Ingrediënten: 

 • Spaghetti
 • Blik knakworsten
 • Pastasaus
 • Kaas

Snij de knakworsten in drieën. Prik nu per stukje knakworst 4 of 5 spaghettislierten erdoorheen, dat is leuk om samen met de kinderen te doen. Prik ze niet te dicht naast elkaar want de spaghettislierten zetten uit en dan kan de knakworst gaan scheuren. Doe de spaghetti met knakworsten in een pan met kokend water en kook volgens de aanwijzingen op het spaghettipak. In de tussentijd kun je zelf een pastasaus maken of pastasaus uit een pot warm maken. Giet de pasta voorzichtig af en serveer de spaghetti met knakworst op een bord. De spaghettislierten zitten nu door de knakworst, als een ketting! Serveer de saus erbij en eventueel geraspte kaas. Je kunt zelf variëren met wat jij en de kinderen lekker vinden om over/bij de spaghetti te doen.

Vlaflip

Dit is écht een Nederlandse klassieker, makkelijk te maken, ziet er prachtig uit en is ook nog eens heel lekker! Én de kinderen kunnen dit lekker zelf!

Ingrediënten: 

 • Yoghurt
 • Vla
 • Limonadesiroop
 • (optioneel) fruit

Zoals gezegd, het is heel simpel. Schenk de yoghurt tot ongeveer de helft van een glas. Doe een scheutje limonade erbovenop zodat je een dun laagje krijgt. Doe daar vervolgens de vla bovenop en maak af met (vers) fruit. De echte Nederlandse klassieker! Lees hier trouwens nog wat leuke feitjes over de vlaflip!

 

vlaflip

vlaflip

Camping s’mores: Amerikaanse marshmallows

Deze is uit Amerika komen overwaaien en je ziet ze steeds vaker in Nederland ook verschijnen. Wat zijn s’mores? En waarom is dit het perfecte campingrecept met kinderen? S’mores bestaan over het algemeen uit 3 onderdelen: koekjes, chocolade en marshmallows van het kampvuur. Het leuke is dat de kinderen zelf de marshmallows op het vuur kunnen doen en hun eigen toetje of snack kunnen bouwen.

Ingrediënten

 • Tarwebiscuits
 • Marshmallows
 • Stukjes chocolade

Andere benodigdheden:

 • Lange takken
 • Kampvuur/barbecue

Prik de marshmallow aan een tak (of aan een barbecuespies) en hou hem boven het vuur totdat hij lichtjes bruin is aan de buitenkant of begint te smelten. Pak nu een biscuit en leg daar een stukje chocolade op. Doe de marshmallow daar weer bovenop en sluit af met nog een biscuitje. Als je hem nu zachtjes aandrukt verdeelt de marshmallow zich over de koekjes en heb je een mooie zoete sandwich!

camping recepten

Wil je meer recepten zien, klik dan op deze link.

Lijkt het je ook leuk om met een camper op pad te gaan? Klik dan hier voor ons aanbod. Heb je een camper en lijkt het je wat om te verhuren? Klik dan hier.

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>