Koken met bier? Nachos met cheesy biersaus – Camptoo’s Campingrecepten

Wat is er nou nog beter dan met een biertje in de zon zitten op een leuke camping? Met een goede snack en een biertje op een camping zitten! En dit is niet zomaar een recept want er wordt gekookt met bier. Misschien heeft de man dan ook een keer zin om te koken ;). Dit is makkelijk om te maken, je hebt maar 1 pan nodig en je hebt binnen een half uur een volle bak en een tevreden glimlach.

Dit camping recept is mét bier gemaakt, en ook nog eens super lekker. Wij waren in het begin een beetje sceptisch maar toen we het voor het eerst hadden geprobeerd waren we meteen verkocht. Super makkelijk en heel erg lekker! Je proeft echt het bier in de kaassaus. Vind je koken wel heel leuk maar heb je geen zin om veel tijd er aan te besteden? Dan is dit bier-camping recept misschien een goed idee voor jou! Bekijk hieronder onze kookvideo of lees het recept eronder.

Nachos met cheesy biersaus

Wat heb je nodig:

 • Garde
 • Steelpan
 • Een gaspit of kampvuur
 • Bord of schaal om de nachos op te doen
 • Snijplank
 • Scherp mes

Ingrediënten:

 • Melk (1 beker)
 • Nacho chips
 • Bloem (2 eetlepels)
 • Geraspte cheddar kaas
 • Lente ui
 • Tomaten
 • Donker biertje (1 glas)
 • Knoflook
 • Boter

Begin met het snijden van de lenteui, tomaten en knoflook. Verwarm wat boter in een steelpan totdat het gesmolten is. Doe de knoflook en bloem erbij en meng dit met de boter. Doe de melk erbij en mix het met de garde tot een gladde mix. Meng het glas bier erdoor en roer opnieuw totdat het helemaal vermengd is. Voeg de geraspte cheddar toe en roer weer totdat je een lekkere kazige mix hebt waar je draden van kunt trekken met een lepel. Leg de nachos op een bord of een schaal en giet de kaassaus eroverheen. Gooi de lenteui en tomaten eroverheen en geniet!

Let op! Zelfs na het koken kan er nog wat alcohol in de kaassaus zitten dus pas op met kinderen!

Variaties op dit bier camping recept

Variaties: Voor een beetje meer pit, voeg aan het einde jalapeño pepers toe in plaats van lenteui. Wil je er een complete maaltijd van maken? Bak gehakt in een koekenpan en voeg komijn, chilipeper en paprikapoeder toe. Na het rul bakken van het gehakt, voeg zwarte bonen, mais en tomatenblokjes toe. Ben je meer in een groene mood? Je kunt ook nog guacamole maken of kopen voor erbij voor een beetje extra groen.

Wil je meer recepten zien, klik dan op deze link.

Lijkt het je ook leuk om met een camper op pad te gaan? Klik dan hier voor ons aanbod. Heb je een camper en lijkt het je wat om te verhuren? Klik dan hier.

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>