Schade, niet onoverkomelijk maar wel oplosbaar!

Verhuurder Ron: “Het kan wel eens gebeuren dat je schade krijgt. Bij ons werd de camper ‘s ochtends met schade gebracht en ‘s middags weer verhuurd. Dan bel je, je hebt persoonlijk contact en het wordt gewoon geregeld.” Wat gebeurt er als je camper schade krijgt wanneer verhuurt via Camptoo?

We proberen natuurlijk zoveel mogelijk schade te voorkomen door huurders goed voorbereid op pad te sturen, maar net als wanneer je zelf rijdt: een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Verhuurder Egon: “Van tevoren zeg ik altijd dat de huurders voorzichtig moeten zijn omdat met een camper makkelijker schade wordt gemaakt dan met een auto. Ik geef ze een rondleiding en hebt contact via Whatsapp op het moment dat de huurders niet weten hoe iets werkt. Zo hoeven ze niet zelf dingen te gaan proberen.” Egon verhuurt nu voor het tweede seizoen.

Wat gebeurt er bij pech?

Ruud en Mariëtte zeggen in bovenstaande video: “Als er wat is, dan wordt er gekeken naar oplossingen.” En dat is ook zo. Als er schade is dan staat Camptoo klaar om bij te springen. De huurder brengt de verhuurder op de hoogte van de schade en samen kijken ze naar een oplossing. Mocht de camper niet meer verder kunnen dan zal Camptoo helpen om de camper via de verzekering weer terug te krijgen bij de eigenaar. Als het is inbegrepen in de verzekering dan helpt Camptoo ook om de huurder in contact te brengen met de alarmcentrale om een vervangende camper te regelen. De verhuurder hoeft zich hier verder niet druk om te maken.

schade camper

Een beetje zekerheid: Borg

De huurders betalen altijd een borg voor de huurperiode, de verhuurders kunnen zelf instellen hoe hoog die borg minimaal moet zijn. Komt de camper terug met schade, zal Camptoo de borg inhouden. Op de dag van terugkomst ontvang je als verhuurder een mail waarin je eventuele schades kan opgeven. Om de afhandeling te kunnen doen, ondertekenen beide partijen het overdrachtsformulier waarin de staat van de camper na de huurperiode staat aangegeven. Kom je er als huurder en verhuurder er al meteen uit? Dan kan Camptoo met een getekend overdrachtsformulier de verhuurder meteen de schade uitbetalen van de borg van de huurder.

schade camper

Is het nog niet duidelijk hoeveel de schade gaat zijn dan wordt het opgelost met een offerte, factuur en betalingsbewijs van een garage. Heb je die opgestuurd dan kan de verzekering of de huurder dit bedrag uitbetalen. Egon: “Bij mij kwamen huurders een keer terug zonder dakluik. Toen heb ik een offerte laten maken en via Camptoo kwam die dan weer bij de verzekering terecht. Het duurde wel even voordat het geregeld was maar Anouschka van Camptoo heeft dat in goede banen geleid en heel erg haar best daarvoor gedaan. Daar is mijn camper uiteindelijk kwalitatief ook een stukje beter van geworden.”

Huurder Emile: “Onze ervaringen zijn positief over Camptoo. Wanneer je via een particulier bij bijvoorbeeld Marktplaats een camper huurt, kun je bij pech nergens op terugvallen. Nu ben je verzekerd van vervangend vervoer en worden veel dingen door Camptoo uit handen genomen.”

Wil je meer informatie over de afhandeling van schade? Klik hier. Wil je meer weten over de voordelen van het verhuren van je camper of caravan? Klik dan op de button hieronder.

Bekijk de voordelen

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>