In welke landen moet je tol betalen met je camper?

Al rijdend door Europa ontkom je er bijna niet aan: tol! Veel landen heffen op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol of hebben een vignetplicht. Bij het ene land moet je een sticker kopen en bij het andere land betaal je aan een poortje, cash of met een creditcard. Welke landen dat zijn en wat je daarvoor nodig hebt lees je in deze blog, of als liever kijkt, zie je het in onderstaande video.

Stickers om tol mee te betalen – het tolvignet in Oostenrijk en Zwitserland

Populaire landen in Europa als Oostenrijk en Zwitserland gebruiken al jaren stickers die je tegen de voorruit moet plakken om tol te betalen. Die van Zwitserland geldt gelijk voor een heel jaar en in Oostenrijk kun je kiezen in verschillende tijdsperioden. Je kunt hier deze stickers aanschaffen maar je kan dit ook ter plekke doen. 

Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/verkeer

TolwegenE-vignet of tolbadge voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië

Je hebt zelfs de mogelijkheid om een zogenaamde tolbadge aan te schaffen die in meerdere landen gebruikt kan worden om de tol te voldoen. Denk dan bijvoorbeeld aan de tolbadge die je in Frankrijk, Spanje, Portugal én Italië kunt gebruiken. Je krijgt hier een duidelijke factuur van na afloop van je reis en het geld wordt automatisch afgeschreven. Deze tolbadge is een klein kastje dat je tegen de voorruit aan plakt en die automatisch wordt gescand bij het inrijden van een tolweg. De tolbadges moeten altijd op voorhand aangeschaft worden in verband met de registratie, dit kan je doen bij de ANWB winkel.

Tol

Tol in Hongarije, Roemenië, Scandinavië

Andere landen zoals bijvoorbeeld Hongarije en Roemenië die kennen ook een tolplicht. Vaak moet je je al thuis online registreren. Hetzelfde geldt voor de Scandinavische landen, dan is vaak een voorregistratie verplicht gesteld. Kijk online waar je je kunt registreren en let dus even op dat je dat van tevoren doet. Kijk voor andere landen even op de website van het verkeersbureau van dat land of kijk op de website van de ANWB.

Staat je vakantieland er niet tussen? Kijk op https://www.anwb.nl/vakantie/landeninformatie

Meer weten over het camperleven?

Volg ook ons YouTubekanaal voor meer filmpjes met praktische tips voor het kamperen met een camper. Heb je een camper en ben je benieuwd hoe verhuren werkt? Klik dan op deze link. Heb je geen camper maar wil je wel graag een keer op reis met een huis op wielen? Klik dan hieronder.

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>