Welke verzekeringen zijn er voor een camper en welke moet je kiezen?

Dat je camper goed verzekerd moet zijn alvorens je er mee op pad gaat moge duidelijk zijn. Welke verzekeringen zijn er eigenlijk voor een camper en welke moet je kiezen?

Er zijn grofweg drie manieren om je camper te verzekeren: Je hebt als eerste de WA verzekering (de wettelijke aansprakelijkheid), die is verplicht en die is
bedoeld voor schades toegebracht aan anderen. Dan heb je als tweede mogelijkheid de WA, plus het beperkt casco. Dan ben je ook verzekerd voor een aantal eigen schades zoals bijvoorbeeld stormschade, brandschade, diefstal en ruitbreuk.

Als laatste heb je de WA, plus het uitgebreid risico. De volledig casco verzekering of de all-risk verzekering zoals die ook wel genoemd wordt. Dan ben je eigenlijk ook voor al je eigen schades goed verzekerd.

In het kort onderscheiden we dus deze verzekeringen:

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid): voor schade aan anderen
  • WA + Beperkt Casco: ook schade aan je eigen camper door brand, diefstal, storm en ruitbreuk
  • WA + Uitgebreid Casco (All risk): ook aanrijdingsschade aan je eigen camper

Verzekering voor je camper bij particuliere verhuur

Wie zijn camper wil verhuren, moet zeker de camperverzekering controleren. Je kunt je camper voor particuliere verhuur grofweg op 2 manieren verzekeren. Via je eigen verzekering met de optie particuliere verhuur aan derden of via een aanvullende dagverzekering voor de dagen dat je je camper verhuurt. Verhuur is in je eigen verzekering meestal niet standaard gedekt, vaak is een aanvullende dekking nodig, zoals bijvoorbeeld bij de NKC. De extra verhuurdekking op de NKC Camperverzekering is speciaal afgestemd op het verhuren van de camper. De premietoeslag bedraagt 75% over de jaarpremie. Check ook altijd even of je eigen risico omhoog gaat. Per verzekerde wordt bij NKC één camper voor verhuur geaccepteerd. Deze regeling geldt ook voor Belgische NKC leden.

verzekering camper

Camptoo Dagverzekering voor het verhuren van je camper

Sinds mei 2018 bieden we de Camptoo Dagverzekering aan voor campereigenaren. Voor onze unieke en complete dagverzekering hebben we de handen ineengeslagen met Aveco en Unigarant (de verzekeraar van de ANWB). Onze dagverzekering is uniek, gemakkelijk te regelen (staat namelijk los van je camperverzekering en het maakt niet uit waar je verzekerd bent), uitgebreid en met flinke meerwaarde ten opzichte van alle bestaande oplossingen. Dit maakt verhuren nog een stuk gemakkelijker en veiliger, voor zowel huurders als verhuurders.

Enkele voordelen van een dagverzekering zijn:
– Alleen betalen voor de dagen dat je werkelijk verhuurt (je betaalt dus niet voor de dagen dat je niet verhuurt)
Geen registratie van schades veroorzaakt door huurders op jouw naam
– Geen terugval op no-claim en schadevrije jaren
– Korting op de dagpremie bij regelmatige verhuur: 10% korting vanaf 20 verhuurdagen en 20% korting vanaf 40 dagen verhuurdagen per kalenderjaar

Kijk voor meer informatie betreffende deze verzekeringen op www.camptoo.nl

Meer weten over het camperleven?

Volg ook ons YouTubekanaal voor meer filmpjes met praktische tips voor het kamperen met een camper. Heb je een camper en ben je benieuwd hoe verhuren werkt? Klik dan op deze link. Heb je geen camper maar wil je wel graag een keer op reis met een huis op wielen? Klik dan hieronder.

Bekijk al onze campers en caravans

Gerelateerde berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>