Voor het eerst kamperen? Zo overleef je het als een pro

Je gaat voor het eerst kamperen en gaat weg met een camper of caravan. Je leest je in over wat je kunt verwachten (anders was je hier niet terecht gekomen) en hoopt op het beste. Ik ben zelf laatst voor het eerst gaan kamperen. Dus van kampeergroentje naar kampeergroentje: hier mijn 7 tips.

De natuur in!

Of je vrijwillig of onvrijwillig gaat kamperen; even de stad uit doet je goed. Een nieuwe omgeving prikkelt je zintuigen, en als stadsmens is het fijn om soms de stadsdrukte achter je te laten en buiten de stad te komen. Adem je longen vol met frisse lucht, ga wat sportiefs doen (daar leent de natuur zich heel erg goed voor), of laat je voeten in het water bungelen en koel een beetje af. 

Sterren spotten

Wat je in de stad misschien nog nooit is opgevallen, maar mooi te zien is zodra de avond is gevallen, is de sterrenhemel. Ben je in de natuur, neem dan een moment om van dit magische fenomeen te genieten. Sterren herkennen? Download Sky Map Star Tracker. Deze apps werken op basis van jouw locatie en zijn geschikt voor Android. Heb je een Iphone? Dan kun je Night Sky dowloaden.  

Slenteren over de camping 

Ben je een ochtendmens? Dan is een wandeling over de camping een must. Het is stil op de camping, je komt af en toe een wandelaar tegen met zijn hond en het voelt alsof je de camping voor jezelf hebt.

De nachtmerrie van iedereen: vieze badkamers en toiletten 

Als je een fijne camping hebt, hoeven de toiletten en badkamers geen ramp te zijn. En als jij je aan deze badkamer etiquette houdt dan is het zowel voor jou als voor diegene naar jou fijn. Het is eigenlijk simpel; laat de ruimte achter zoals jij het zou willen aantreffen: schoon en netjes. Neem dus je spullen mee, laat het schoon achter en meld het bij een campingmedewerker als iets niet werkt.

Geen internet? No worries! 

Heb je geen internet of werkt je verbinding heel slecht? Voor jou is dat geen probleem! Leg je telefoon weg en socialize: knoop een gesprek aan met mede-kampeerders, verbaas je over de diepe gesprekken die je voert met je reisgezelschap en maak goede herinneringen. Geen internet betekent ook je extra goed voorbereiden. Download kaarten, noteer belangrijke informatie en lees je in voordat je op stap gaat. 

Een hutkoffer mee of toch maar een rugtas?

Voor het eerst kamperen en denk je dat je je halve inboedel mee moet nemen? Niet nodig. Je hebt altijd minder nodig dan je denkt. Ja, minder. Nee, nog de helft minder. Ja, precies goed. En als je iets vergeten bent, loop even naar de buren. Ze willen je vast een kopje suiker geven.

Voor het eerst in een camper…

… en ben jij degene die gaat rijden? Vraag één van je reisgenoten om je te assisteren met kaartlezen en aanwijzingen te geven bij het parkeren. Wil je goed voorbereid op pad gaan met een camper? Bekijk dan onze handige video’s met Frans, waarin hij alle ins en outs van campers en het camperleven met je deelt.  

Tenslotte, smeer je goed in, neem genoeg water mee als je de natuur ingaat en vertrouw op je improvisatievermogen.

Overtuigd? Bekijk onze campers en caravans voor jouw kampeeravontuur. 

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>