Camperplaatsen, camperpark of campers op de camping – hoe werkt het?

Wat is nou het verschil tussen een camperplaats, parkeerplaats, een camperpark en een camping? En waar vind je nog meer mooie plekjes om te kamperen? In deze video legt Frans je het verschil uit aan de hand van een paar prachtige camperplaatsen en andere overnachtingsplekken.

Locatie 1: Een camperpark

In de video staan wij een nachtje op het camperpark in Gangelt, net over de Duitse grens. Een camperpark of campercamping betekent dat je hier met je camper kunt staan en gebruik kunt maken van de faciliteiten die het park biedt. Het is vaak wat luxer, met receptie en voorzieningen, dan een gewone camperplaats. Hier mogen over het algemeen ook alleen campers gebruik van maken.camperplaatsen

Locatie 2: De klassieke camperplaats

Op een fijne locatie gelegen vind je een camperplaats in het mooie plaatsje Thorn. Dit soort eenvoudige camperplaatsen worden niet bemand en je kan gemakkelijk betalen bij de parkeerautomaat. Let wel: dit is puur om te rusten of te overnachten, het is niet de bedoeling dat je de stoeltjes buitenzet en de muziek hard aanzet; helaas geen campingtaferelen dus!

camperplaatsen

Locatie 3: Camperplaats op de camping

Een mooi voorbeeld van een camperplaats op de camping is bij Camping Cottesserhoeve – in het prachtige Limburg- zal je mogen parkeren op een daarvoor aangewezen camperplaats binnen de campinggronden. Dat zijn vaak iets verharde stukken, of mooie rechte stukken grasveld zodat je camper mooi recht kan staan. Dus gooi jouw luifel maar iut, en zet de stoelen in het zonnetje; facilitair gezien is alles geregeld en je hoeft alleen nog maar te genieten! camperplaatsen

Locatie 4: Maastricht Marina

De vierde locatie waar Frans naar afreist is de jachthaven Marina Maastricht. Dit is een bijzondere camperplaats omdat hij in een jachthaven ligt. Om op deze camperplaats te kunnen parkeren meld je je even bij de havenmeester, dan krijg je een plekje toegewezen. Voor iedere camper zijn voorzieningen zoals elektriciteit, drinkwater en toiletten beschikbaar. Het prachtige uitzicht op de haven is bij de prijs inbegrepen.

camperplaatsen

Locatie 5: Kamperen bij de boer

Tot slot zijn we naar een camperplaats bij een oude boerderij gereden: minicamping de Waatskamp. Dit soort campings ontstaan vaak doordat boeren ongebruikte grond beheren, of met pensioen gaan. Naar onze mening een ideale keuze wanneer je opzoek bent naar een rustige omgeving om de camper te parkeren. TIP: vaak zijn er ontzettend leuke fietsroutes in deze gebieden, vraag het aan de boer!

camperplaatsen

Hopelijk biedt dit mooi inspiratie voor je volgende vakantie. Wil je nu echt de mooiste plekjes in Nederland en daarbuiten vinden? Bekijk de mooiste natuurkampeerterreinen via deze site of de kamperen app of maak gebruik van campercontact.

Wil je op de hoogte blijven van onze camper-, caravan- en kampeertips? Kijk op onze andere blogs of abonneer je dan op ons YouTubekanaal hieronder.

Bekijk ons YouTubekanaal

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>