5 jaar lang je caravan verhuren via Camptoo

Jan en Yvonne verhuren al 5 jaar hun caravan via Camptoo, ze waren er al bij toen Camptoo nog in de kinderschoenen stond. 5 jaar na de start bel ik ze op om te vragen hoe het verhuren in de afgelopen jaren is vergaan en wat hun meest bijzondere verhuurervaring was.

Jullie verhuren nu al een tijdje via Camptoo, wanneer en waarom zijn jullie gestart met het verhuren via Camptoo? 

We zijn gestart omdat mijn man met Camptoo heeft gesproken op de vakantiebeurs in Utrecht toen jullie net begonnen. We vonden het een goed idee om wat wij plezierig vonden met onze caravan te delen met mensen die niet zo’n ding konden of wilden kopen. Aan de andere kant deden we het ook om de kosten van stalling en onderhoud er uit te halen. En we zijn er dus al vanaf het begin bij! 

Word je er ook handiger in? Heb je er iets van geleerd?

Natuurlijk, het is toch je eigen huis en dat zien de huurders ook. Het is wat minder anoniem en het wordt wat persoonlijker. Ik heb voor mijn caravan een hele lijst gemaakt voor de huurders, en steeds meer dingen met de hand erbij geschreven. Zo had ik niet op die lijst gezet waar de slinger van de stabilisatiesteunen zat. De huurder kon die slinger niet vinden en moest er daardoor eentje lenen van de buurman. Voor mij is het al zo vanzelfsprekend. 

Heb je ook veranderingen gemerkt door de jaren heen? 

Het uitgeven van de caravan blijft wel hetzelfde. Het is nu wat uitgebreider, maar we zijn met de tijd meegegaan, zal ik maar zeggen. 

Gaan jullie zelf ook nog weg met de caravan? 

Ja, zoveel mogelijk! Daarom verhuren we hem ook niet het hele jaar door. We hadden een keer tijdens ons familiekamp de caravan verhuurd, wij moesten daardoor in een huisje. Mensen zijn al veel eerder dan wij met de planning. Als het mooi weer is dan gaan we ook lekker op het laatste moment nog een weekendje weg. Dit jaar zijn we helemaal naar Tsjechië geweest tijdens onze vakantie naar het Thüringer Wald, dat was echt prachtig.  

Jullie hebben alleen maar goede recensies, wat is jullie geheim? 

Haha, dat weet ik niet hoor. Het is een fijne caravan en ik zorg altijd dat hij netjes wordt overgedragen. Dan komt ‘ie ook netjes terug. Hij wordt al wat ouder, soms gaan er ook dingen kapot en dan zorgen we dat dat snel vervangen wordt. En dat kan natuurlijk ook gebeuren met de huurders en dan zorgen we ook dat zij het netjes regelen. Iemand had een keer de oprijblokken voor de caravan laten staan bij het wegrijden en heeft later nieuwe opgestuurd. Dat was wel netjes. 

 

Verhuren jullie aan iedereen? Hoe maken jullie kennis?

We willen vooral weten of ze de caravan kunnen trekken met hun auto. Wat je ook altijd ziet is dat je tijdens de overdracht merkt dat het echt kampeerders zijn. Dus die weten hoe het werkt. We hebben liever geen huisdieren en geen rokers. Dat staat ook in onze advertentie, dus die mensen krijgen we ook niet. We merken wel dat het meestal mensen zijn die al wel gewend zijn om iets achter de auto te trekken, bijvoorbeeld aanhangwagens. We hebben ook een keer gehad dat mensen een nieuwe vloer hadden gelegd in hun huis en dat ze daar een week niet overheen mochten lopen. Toen hebben wij de caravan voor hen neergezet, op een camping in IJsselstein met maar 5 plekjes, de rest was voor stacaravans. Dat zijn plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Daar zijn we een paar jaar later zelf naartoe gegaan omdat we een afspraak hadden in Utrecht en dit was echt een mooie plek langs de Oude IJssel. We hadden anders niet geweten dat die camping daar zat. 

Wat is de leukste verhuurervaring? 

Ze zijn eigenlijk altijd wel aardig en het loopt altijd wel goed. Soms halen we de caravan ook wel op bij de huurders thuis en dan knopen wij er een weekend aan vast. Dan hoeft ‘ie niet terug naar Zoetermeer en halen we ‘m op in Brabant zodat we door kunnen rijden naar Frankrijk. Soms wordt er ook wel eens gevraagd of we een kopje koffie willen. Wat ik leuk vond is dat huurders die naar Zweden waren geweest een doosje Zweedse lucifers hadden laten liggen. Dat doosje heb ik nog heel lang bewaard. We hebben de caravan ook wel een verhuurd aan een stel en afgesproken op een parkeerplaats voor de overdracht. Kwam er ineens een open cabriolet aanrijden! Daar ging de caravan achter, dat zag er zeer interessant uit. Het was wel een Volvo, dat scheelde en die man bleek fotograaf te zijn. De foto die hij heeft gemaakt van de cabrio met caravan staat bij jullie op de site. Dat zag er wel spannend uit. 

Nog tips voor mede-verhuurders?

We leggen altijd wat chocola neer, zo’n dikke reep Tony Chocolonely. Dat hebben we tijdens een van de verhuurdersdagen eens van anderen gehoord en dat vonden we wel leuk. Soms komen mensen dan ook terug met een flesje wijn. Wat we fijn vinden om te zien is dat het kamperen zoveel plezier brengt. Dat mensen die zelf niet een caravan hebben toch ook zo kunnen genieten van het kamperen. En ik vind de weekenden die jullie organiseren ook altijd zo leuk. Dit jaar was er iets waardoor we niet konden maar ik vind het altijd erg leuk om met mensen te praten die hetzelfde doen. 

Tot volgend jaar dan? 

Ja, dat denk ik wel!

Benieuwd naar de caravan van Jan en Yvonne? Bekijk ‘m hier. Wil je zelf met een camper of caravan op pad? Bekijk ons aanbod:

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>