Een magisch avontuur

Camptoo is 5 jaar geleden begonnen aan een magische reis. Een reis zonder definitieve eindbestemming maar met een duidelijk doel: mensen inspireren, uitdagen en meenemen op dit waanzinnige avontuur. Wij gingen op zoek naar mooie verhalen en stuitten toen op een Camptoo-er wiens ervaring wel heel magisch was…

Martijn Martell is beroeps goochelaar en Europees kampioen Ballooning Art. Hij treedt op door heel Nederland bij bedrijfsfeesten, beurzen en andere evenementen. In 2017 kwam Martijn bij ons terecht om een camper te huren. Die camper ging mee op tournee van het Wintercircus 2017/2018; het grootste rondreizende circus van Nederland en België. 

Martijn Martell

2,5 maand met de camper op tournee met het wintercircus, wat deed je daar precies?

Ik toerde een aantal maanden mee door Nederland en België. Bij het wintercircus deden we een ballon comedy act, waarin we levensgrote figuren maakten van ballonnen die we dan later weggaven in het publiek. De act was op maat voor het circus en geen standaard optreden voor mij, een hele mooi uitdaging! Het was een theatraal spektakel met danseressen en prachtige muziek. Een van de hoogtepunten van mijn show was het maken van een bijzonder grote bos bloemen of een prachtige vlinder die ik het publiek in liet vliegen. 

Martijn Martell

Foto eigendom van Wintercircus Arlette Hanson, fotograaf: Piet-Hein Out

Hoe heb je dat ervaren?

Dat was prachtig. Er waren artiesten vanuit alle hoeken en gaten… Rusland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk… Ik heb ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen.  is een heel ander leven waar je in stapt, de helft van de artiesten was geboren en getogen in het circus. Voor mij was dat wel even anders aangezien ik normaal gesproken vaak solo acts doe als goochelaar op personeelsfeesten en bedrijfsfeesten. Daar doe ik vaak close-up tricks waarbij ik persoonlijke eigendommen van het publiek plots laat verdwijnen. 

Hoe beviel de camper?

Het was echt heel fijn en comfortabel om per camper rond te reizen en het boekingsproces verliep ook heel vlot. Ik had alles omhanden en ik kon gaan en staan waar ik wilde. Veel mensen waren per caravan, als we dan naar de volgende circus locatie afreisden dan reed ik iedereen voorbij omdat zij niet harder mochten dan 90 km/u. Je kunt je wel voorstellen dat aan het einde van de tour de mensen met mij wilden meerijden. Dan had ik ineens een camper vol met jongleurs en danseressen. 

Camper Martijn

Camper Martijn

Is er nog iets mis gegaan onderweg?

Ik had het dakraam een keer open laten staan toen er een hevige sneeuwbui plaatsvond. Toen alles binnen gesneeuwd was probeerde ik uiteraard het dakraam dicht te doen. Na een aantal mislukte pogingen om hem dicht te trekken(omdat er zoveel sneeuw omheen zat), zette ik even wat extra kracht bij waarna vervolgens de hendel afbrak. De cassette is toen weggewaaid op de A2. Ik heb mijn schminkkist met een broekriem vastgemaakt om het raam voor de komende 60 koude nachten toch nog dicht te houden. Het werkte!

Martijn Martell Wintercircus

Foto eigendom van Wintercircus Arlette Hanson, fotograaf: Piet-Hein Out

Wat is nou het geheim van het goochelen?

Het geheim houden

Oke, had ik kunnen weten… is er nou weleens iets goed fout gegaan met het goochelen?

Ik heb ooit een horloge van een vrouw laten verdwijnen op een beurs. Een tijdje later -ik was mij van geen kwaad bewust- voelde ik in mijn jaszak plots dat horloge. Dus ik wist natuurlijk al meteen hoe laat het was! Vervolgens heel de beurs afgestruind om de vrouw terug te vinden en daar was ze hoor… Ze had het al die tijd niet eens doorgehad maar was uiteraard ontzettend blij dat ze haar horloge weer terugkreeg. 

Benieuwd naar wat Martijn Martell allemaal doet? Kijk dan hier! Heb je zelf ook een leuk verhaal met Camptoo beleefd? Stuur een berichtje naar vakantie@camptoo.nl en wie weet komt jouw verhaal op de website! 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>