Met de camper naar de zon tijdens de koude wintermaanden

De koude wintermaanden komen er weer aan. Hoe knus de winter ook kan zijn, het verlangen naar de zon is toch vaak lastig te onderdrukken. Als de zon hier niet wil schijnen, waarom ga je hem dan niet gewoon achterna? Hier zijn een aantal zonnige camper bestemmingen waar je heerlijk kan overwinteren.

Gran Canaria: even opladen in de zon

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te overwinteren op één van de Spaanse eilanden zoals Gran Canaria. Dat is niet zo gek… het milde klimaat, het prachtige landschap en de gastvrije eilandbewoners zijn de perfecte ingrediënten voor een campervakantie die je bij zal blijven.

Het eiland staat vooral bekend om de prachtige witte stranden en altijd warme water. Behoefte aan een pauze van de dagelijkse verplichtingen zodat je even een paar daagjes kan opladen? Parkeer de camper aan één van de vele badplaatsen en geniet van de Spaanse zon zonder onnodig je badhanddoek te verlaten.

Mocht je ontspanning af willen wisselen met inspanning biedt het eiland ook genoeg opties. In het binnenland is het qua toerisme een stuk rustiger dan aan de kust. Het magische bergachtige landschap verleent zich perfect voor activiteiten zoals bergbeklimmen, mountainbiken en quad rijden. Ook bestaat een deel van het eiland uit een woestijnachtig gebied. Hier is het mogelijk om op excursie te gaan, per kameel!

Las Palmas

Camper huren om het eiland te verkennen? Start je reis vanaf de hoofdstad Las Palmas met deze camper.

Ibiza: buiten de drukte om

Nu we toch op de Spaanse eilanden tour zijn kunnen we Ibiza niet onvermeld laten. Het eiland staat bekend om het bruisende nachtleven maar kan daarnaast ook worden bezocht om je in alle rust terug te trekken op de prachtige stranden en in de beeldschone natuur. De winter is er warm en het is er rond deze tijd van het jaar een stuk rustiger dan in de zomer.

Niet zo lang geleden werd Ibiza ontdekt door aanhangers van de hippiebeweging. Eind jaren 60 trokken veel mensen naar het eiland wegens haar geïsoleerde ligging en schitterende natuur. De hippie-invloeden van de afgelopen 60 jaar zijn op sommige plekken van het eiland nog merkbaar. Het eiland wordt dan ook weleens ‘een plek voor vrije geesten en alternatievelingen’ genoemd. Ibiza afschilderen als hippie-eiland is naar onze mening wat overdreven maar bezoek eens één van de vele hippiemarkten die het eiland rijk is. Hier vind je handgemaakte sieraden, heerlijk eten en kun je genieten van heel veel (goede!) live muziek.

Ibiza town

Lees hier de ervaring van een stel dat per camper Ibiza heeft ontdekt!

Dit eiland rondreizen per vintage camper? Check dit mooie exemplaar!

Australië: oneindige diversiteit

Australië is de perfecte camper bestemming. De jaargetijden in Australië zijn omgedraaid ten opzichte van de onze, het is er hartje zomer wanneer wij hier zitten te koukleumen. Een nadeel van het reizen door Australië is dat het zo uitgestrekt is en het openbaar vervoer niet ideaal; daar heb je wanneer je reist per camper geen last van!

Opsommen waarom Australië de moeite waard is om te ontdekken is onbegonnen werk. Het is juist die veelzijdigheid die de schoonheid van dit bijzondere continent verklaart. Of je nou al snorkelend de kusten wil verkennen, rotsschilderingen van de Aboriginals wil bewonderden, of de unieke dieren wil spotten die alleen op dit continent voorkomen, Australië verdient een speciaal plekje op elke bucketlist.

Emoe

Aangezien Australië immens groot is blijft het kiezen van de beste bestemmingen en camperroutes een dingetje. Wij hebben een tweetal camperroutes die net even de inspiratie kunnen bieden die je nodig hebt. Verken de prachtige kust van Queensland of ontdekt het Zuiden via de Great Ocean Road.

Voor het huren van een camper in Australië hoeft je niet lang te zoeken, bekijk het volledige aanbod hier.

great ocean road

Portugal: overwinteren in Algarve

Last but certainly not least: Portugal! Met name het zuiden van Portugal kent hele milde winters met temperaturen rond de 18 graden.

De beste plek om te overwinteren is in Algarve, de meest zuidelijke provincie van het land. Deze provincie strekt zich uit over de hele kuststreek en staat bekend om haar prachtige stranden, reusachtige klifrotsen en heerlijke klimaat. In deze kustprovincie vind je bekende kustplaatsen zoals Lagos en Albufeira, maar wanneer je landinwaarts reist ontdek je een prachtig groen binnenland met traditioneel-Portugese dorpjes waar genoeg te beleven valt.

Portugal

Op zoek naar een plek om je camper te parkeren? Hier is een prachtige camperplaats op loopafstand van het strand.

Is het je weleens opgevallen dat wij Nederlands eigenlijk helemaal niet zo bekend zijn met de Portugese keuken? Waarom is eigenlijk een raadsel, het zal in ieder geval niet aan de smaak liggen. Probeer bijvoorbeeld de Cataplana de marisco; een bekend visgerecht uit Algarve dat wordt opgediend in een traditioneel-Portugese pan. En als je toch in de buurt bent rij dan de camper door het dorpje Guia heen. In het restaurantje genaamd Ramires vind je (volgens de Portugezen) de beste kip piri piri van het land; één van de gerechten die nog wél eens op de Nederlandse menukaart te vinden is.

Portugees eten en wijn

Meer informatie over een camperreis naar het altijd zonnige Algarve ? Lees ons blog over overwinteren in Algarve. Ga je met de camper vanuit Nederland? Dan zal je wel een aantal daagjes op pad zijn. Je kunt natuurlijk ook invliegen en een camper op locatie huren. Check ons camperaanbod in Portugal.

Bekijk ons totale aanbod aan campers hieronder:

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>