Een vrachtwagentje ombouwen tot camper: Thijs en Janine deden het!

Verhuurders Thijs en Janine hebben samen met 2 vrienden hun ex-meubel-bakwagen omgebouwd tot camper. Lees hier hoe hun camper conversie heeft uitgepakt.

Een camper ombouwen, dat is niet zomaar wat! Veel van onze verhuurders hebben met volledige toewijding aan hun camper gebouwd om de camper van hun dromen tot leven te brengen…

Thijs en Janine waren net terug van een half jaar camper-toeren toen zij besloten om samen met hun vrienden Sven en Iris deze bijzondere ‘Glamper’ te bouwen. Van buiten lijkt het bijna een doodnormale bakwagen; enkel de ramen zouden kunnen verraden dat dat zeker niet het geval is…

De SlowDown camper is een vrachtwagentje waarin je al mag rijden met een ‘gewoon’ rijbewijs

”We hebben hem verbouwd tot een ware hotelkamer op wielen, hoog en ruim, waardoor je vanzelf tot rust komt. De hoogte was essentieel voor een comfortabele beleving: Thijs is 2.04 meter lang. ” 

”We begonnen met het maken van schetsen van de indeling en collages voor het interieur. Het spannendste van de verbouwing? Het eerste gat erin zagen voor de (scheeps)ramen, nu konden we echt niet meer terug!”

”Na een paar schapen aan wol-isolatie en vele platen hout was de basis er. Daarna ging de laadklep eraf om gewicht te besparen voor het interieur. Het keukentje heeft Janine samengesteld via haar grote hobby: Marktplaatsen. De rest maakten we zelf op maat, tot aan de kussen stiksels toe.”

”Nu is deze all-seasons camper af. Met een vast, riant tweepersoonsbed en een dakluik om sterren te kijken. Als je de achterdeuren open doet slaap je bijna buiten. Zo kun je ook bij het schuurtje eronder: fietsen erin of terras spullen eruit halen gaat allemaal heel makkelijk.” 

”Vanuit de keuken met koelkast kun je lekker naar buiten kijken en koken, terwijl je in de zithoek kunt eten en relaxen. Voorin de camper is een alkoof met een bed voor een extra kleine of grotere gast. Het kleine toiletje voorkomt nachtelijke onhandigheden, en de achteruitrijcamera helpt bij het inparkeren.”

”Het zonnepaneel en de accu zorgen voor genoeg stroom voor de camper zelf en om telefoons op te opladen, dus je hebt geen buitensnoer meer nodig. Zo kun je gemakkelijk zowel op een camping als in het wild overnachten.”

Zelf ervaren hoe het is om op vakantie te gaan in deze rijdende hotelkamer?

Zie hier wanneer de SlowDown Camper beschikbaar is!

Benieuwd naar de avonturen van de SlowDown Camper? Check hun Instagram!

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>