2030: Hymer introduceert de zelfrijdende camper

Nooit meer zelf achter het stuur op campervakantie, kun je het je voorstellen? Hymer komt met het eerste concept van een zelfrijdende camper.

Een autonome camper

Als het aan camperfabrikant Hymer ligt, hoeven wij vanaf 2030 niet meer zelf achter het stuur te zitten wanneer we op campervakantie gaan. De Duitse camperfabrikant heeft een conceptmodel geïntroduceerd van de Hymer Galileo; een volledig zelfsturende camper die jou in alle gemak naar je vakantiebestemming brengt. Bij aanschaf hoef je hem niet eens zelf op te halen, de camper rijdt gewoon naar je toe op de dag dat je hem koopt, bizar! Dan zullen er toch echt eerst een aantal hervormingen plaats moeten vinden in de huidige verkeerswetgeving.

De zelfrijdende camper beschikt over grote ramen voor een prachtig panorama-uitzicht tijdens de rit. Met een druk op de knop schuift het terras uit, en kun je lekker buiten zitten. Naar verwachting zal de luxe camper volledig elektronisch kunnen functioneren met behulp van volgende generatie zonnepanelen.

Hymer Galileo

Foto: © Erwin Hymer Group

Gaat dit wat worden?

Het was slechts een kwestie van tijd voordat de camperindustrie zijn entree zou maken in de innovatierace van zelfrijdende voertuigen. Hymer zet met deze introductie een belangrijke stap op weg naar de (nabije) toekomst. Toch is het lastig voor te stellen dat dit soort campers over een aantal jaar echt rond zullen rijden of zelfs de norm zullen worden. Het idee dat je lekker om je heen kan kijken tijdens het rijden spreekt ons wel aan, het rijden door mooie omgevingen is immers een groot deel van de ervaring. Neemt het een beetje van de romantiek weg? Misschien wel, maar misschien is de verandering over 10 jaar ook wel niet zo groot. We gaan het zien. Wat vinden jullie ervan? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>