Zo kun je kamperen met het coronavirus

Met een camper of caravan op pad is dit jaar nóg meer dan normaal dé ideale manier van vakantie! Je hebt je eigen voorzieningen en veel flexibiliteit in waar je heen gaat. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zo zijn niet alle bestemmingen bereikbaar en is in Nederland tot 1 juli het openbaar sanitair gesloten. Vind hier alle informatie over bestemmingen en regels in tijden van het corona virus. Houd je altijd aan de voorschriften, dan kun je veilig op vakantie.

Veel kampeerders zullen deze zomervakantie in Nederland blijven, aangezien verschillende grensovergangen nog tot onbepaalde tijd gesloten zijn en er momenteel een negatief reisadvies geldt. In Nederland zijn de campings in alle regio’s weer open. Wel zijn er maatregelen genomen, zo is er meer ruimte tussen de kampeerplekken en is het openbaar sanitair tot 1 juli gesloten.

Op vakantie in eigen land

Met een zelfvoorzienende camper of caravan met toilet, douche en keuken kun je op dit moment dus gewoon terecht op een camping in Nederland. Ben je nog niet bekend met het gebruik van eigen faciliteiten in een camper? Geen probleem, in deze blog leggen we je hier alles over uit.

Heb je geen camper of caravan met eigen toilet en douche en ga je voor 1 juli weg? Dan zijn er ook campings die privé sanitair per staanplaats aanbieden. Overzichten van campings met privé sanitair vind je hier en hier. Ook kun je kijken of je zelfvoorzienend kunt worden met een aantal extra zaken mee op reis. Controleer dan wel altijd bij de camping of het op deze manier bij hun kan en mag.

Het is verstandig om (ruim) van te voren contact op te nemen met de campings, om zeker te weten dat ze open zijn en dat er plek is. Vooral campings met privé sanitair zijn momenteel erg gewild. De ANWB heeft alle campings op een rijtje gezet die voldoen aan de RIVM maatregelen, die vind je hier

Op vakantie in het buitenland

Voor 12 Europese landen geldt vanaf 15 juni een geel reisadvies. Dat betekent dat je op moet letten voor veiligheidsrisico’s. Er zijn een aantal uitzonderingen: Denemarken bijvoorbeeld staat nog geen toeristen toe, Zweden is nog code oranje en in het Verenigd Koninkrijk gelden quarantainemaatrelegen. Let wel op, dit is nog niet definitief en is afhankelijk van de verdere ontwikkeling van het coronavirus. Daarnaast wijst premier Rutte er op dat Nederland haar reizigers niet gaat repatriëren en je zelf moet zorgen dat je terug komt in Nederland wanneer een advies veranderd. Een actueel overzicht van maatregelen per land vind je hier.

Wil je meer zekerheid dat je op vakantie kunt? Dan raden we aan om in eigen land te blijven, kijk hieronder voor wat inspiratie.

Ontdek Nederland

Was je van plan om de grens over te gaan of een evenement te bezoeken? Dan is dit een mooi moment om Nederland te ontdekken. De mooiste gebieden vind je namelijk gewoon bij jou in de achtertuin!

Er valt genoeg te beleven in Nederland: zowel de natuur als de historie, maar ook als je lekker wilt sporten. Of je nou wilt mountainbiken in het Salland, zwemmen in de Friese meren of liever de Europese bizon of Koninkspaarden tegenkomt tijdens je wandeling in de Kennemerduinen, in alle hoeken van Nederland vind je iets voor een onvergetelijke vakantie! Kijk voor meer inspiratie op onze blog.

De overdracht

In deze tijd is het belangrijk om de overdracht van de camper of caravan net even iets anders te doen dan normaal. Houd afstand en desinfecteer het voertuig naderhand grondig. Bekijk ons advies en tips om dat zo veilig mogelijk te doen hier. Heb je een camper of caravan en wil je anderen ook laten genieten van een kampeervakantie dit jaar? Start met verhuren en zet je camper of caravan online

Klachten? Verplaats je boeking!

Vertoont er iemand in je gezelschap klachten of griepverschijnselen? Blijf dan thuis en verplaats je boeking naar een later moment in het jaar. Verplaatsen niet mogelijk? Annuleer dan je boeking, zodat je het virus geen kans geeft om verder te verspreiden.

Gebruik je gezonde verstand

Naar buiten gaan kan geen kwaad, maar volg de richtlijnen van het RIVM en de lokale veiligheidsregio’s. Mocht je gaan kamperen, houd 1,5 meter afstand en kom niet in groepen bij elkaar. Via Camptoo boek je veilig een zelfvoorzienende camper of caravan. Ga je na 1 juli op vakantie? Bekijk dan ook alle campers en caravans via onderstaande button.

Bekijk al onze campers en caravans

 

Anderen bekeken ook

  1. Tjerk Timan says:

    Beste Camptoo,

    We hebben een camper gehuurd om in Juni richting Noorwegen te gaan. Tenminste, dat was het plan, maar het lijkt ons zeer onverstandig (en onpraktisch; potentieel bij elke overgang 14 dagen in quarantaine!). Is er vanuit Camptoo nog een speciale Covid-19 regeling betreft annuleringen (naast de normale voorwaarden die de verhuurder heeft gesteld?).

    mvg,

    T.Timan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>