Een camper kopen? Camptoo geeft tips en informatie.

Beoordeling:9.1 uit 39153 ervaringen

Een camper kopen, zo bereid je je voor

Een camper is niet iets dat je elke dag koopt, het is een weloverwogen keuze waar we je graag bij helpen. Het begint allemaal met de vraag: Waarom wil jij een camper en hoe wil je hem precies gaan gebruiken? Het allerbelangrijkste is om eerst al je wensen op een rijtje te hebben zodat je een goede keuze kunt maken.

Stel jezelf veel vragen
Voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Wat voor soort reizen wil ik gaan maken? Wil ik ook in de winter op vakantie gaan? Wil ik graag mijn surfboard of fietsen meenemen? Welke voorzieningen, zoals een douche of airco, mogen niet ontbreken?

Eerst proberen!
We raden je altijd aan om eerst wat proefritten en korte trips te maken met verschillende campers. Je kunt ook een camper voor huren voor je vakantie om erachter te komen of je dat ene onderdeel echt belangrijk vindt. Bijvoorbeeld of het bed of de opbergruimte wel groot genoeg is. 

Tot slot moet je bedenken of je voor een nieuw of tweedehands model gaat, de video hieronder kan je helpen bij de keuze. Liever zelf een camper ombouwen? Dan hebben we in deze blog tips voor het vinden van het juiste voertuig!

Camper verkoper en kopers

Blogs en video's over het kopen van een camper

Video: Waar moet je op letten bij het kopen van een Camper?

In deze video verteld camper expert Frans waar je op moet letten bij het kopen van een camper.

De vaste lasten van een camper berekenen, hoe doe je dat?

Het is goed om vooraf na te gaan hoeveel jouw camper jaarlijks zal kosten.

Welke campers zijn populair voor particuliere verhuur?

Bekijk onze tips voor het kopen van een camper wanneer je ook wilt verhuren.

Een camper kopen als investering of 'gratis' bezitten

Door de mogelijkheid om als particulier je eigen camper te verhuren is een camper niet langer alleen een kostenpost. Je kunt er juist geld mee verdienen! Het ligt helemaal aan jou hoe vaak je wilt verhuren, sommigen verhuren hun camper 2 keer per jaar om de vaste kosten terug te verdienen. Anderen kopen een camper specifiek om te verhuren. 

Hoeveel levert dat dan op?
Door de populariteit van campers zijn ze in het hoogseizoen (juli - augustus) vrijwel altijd volgeboekt. In de lente en nazomer kun je ook zeker een aantal boekingen verwachten. Samen loopt dit, wanneer je dat wilt, al snel op tot 70 dagen verhuur in een jaar. Je kunt in de onderstaande rekenmachine berekenen wat een week verhuur ongeveer oplevert.

Verhuren aan anderen, is dat wel veilig?
Camptoo doet er alles aan om het zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken om particulier te verhuren. Huurders worden geverifieerd en betalen borg. Verhuren gebeurt ook altijd met een extra verzekering. Betalingen verlopen veilig via ons platform. Daarnaast blijf je altijd de baas over je eigen camper, je bepaalt zelf aan wie en wanneer je verhuurt. 

Man die zit te lezen onder de luifel van een camper

Veilig en gemakkelijk je eigen camper of caravan verhuren

Hoe andere campereigenaren het verhuren ervaren

mei 2022
Communicatie, proces en administratie is prima geregeld. Enige tip zou zijn dat om een verzekering per seizoen aan te bieden dan per dag. De dagverzekering is namelijk best prijzig.

mei 2022
De communicatie met Camptoo is goed en zeer volledig en duidelijk . Ook de financiële afwikkeling is keurig in orde. Graag blijven wij gebruik maken van deze diensten.

mei 2022
Dit was voor ons de eerste keer om via Camptoo te verhuren. We hadden enkele vragen maar die zijn telefonisch goed opgelost. Verder alles duidelijk en goed.
Over ons

Wie is Camptoo?

  • 10.000+ campers en caravans verhuurd
  • 200+ nieuwe verhuurders per maand
  • Miljoenen euro’s jaarlijks met elkaar verdiend

Camptoo’s oprichters Martijn, Joep en Roel hebben zelf persoonlijk ondervonden hoe lastig het is om in de zomer een camper te kunnen huren. Sinds 2014 ontwikkelen ze samen met een community van eigenaren het platform en zijn ze op missie om iedereen van de natuur en vrijheid te kunnen laten genieten.

Camper op CamptooKamperen met hond
Familie camperVolkswagen camper
Camper op Camptoo