Hoe bouw je een bus om tot camper?

Beoordeling:9.1 uit 47100 ervaringen

Camptoo verhuurders over het ombouwen van een camper

Van scheepsbouwer naar camperbouwer

Jaap's jarenlange ervaring als scheepsbouwer komt bij deze camper van pas! Met een praktisch oog voor detail krijg je een prachtige camper mét maritieme randjes.

Wander en Wendy leveren maatwerk

Zij designer, hij bouwer. Samen bouwden ze een grote Volkswagen bus om tot een prachtig huis op wielen, waarbij aan alles is gedacht; kachel, zonnepaneel, watertank, noem het maar op. Hoe hebben ze dit gedaan en keuzes hebben zij gemaakt bij het bouwen van hun droomcamper?

Camper als eerbetoon aan opa

Als eerbetoon aan hun opa Ton, bouwden lars en zijn vader een oude Mercedes ambulancebus zelf om tot een karakteristieke camper. Camper Ton, met oranje ster op het dak die opa van boven kan zien.

Welke bus kun je het beste ombouwen tot camper?

Spannend, je staat aan de start van een schitterend avontuur! Maar zelf een camper bouwen zal niet altijd even makkelijk zijn. Daarom delen we onze tips. Ten eerste, welke camper of bus kies je?  Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten. Koop bijvoorbeeld een bus die groot genoeg is, maar niet te groot. Want je wilt natuurlijk niet je hoofd stoten, maar ook niet de neus van de camper. Denk van tevoren na hoeveel ruimte je nodig hebt voor je inrichting van je camper, dat kan je helpen bij het kiezen van de juiste bus. Kies je voor een camper met een klassieke uitstraling? Hou er dan wel rekening mee dat je veel onderhoud hebt aan de camper. Ga je voor een nieuwere camper? Dan heb je een stuk minder onderhoud, maar is je startbedrag wel groter.

Lees hier alles over welke camper je kunt kiezen

Oude brandweerauto omgebouwd tot camper
Stap 1: bepaal je indeling
Stap 2: koop je bus
Stap 3: start met bouwen

Wat kost zo'n geintje eigenlijk?

Gefeliciteerd met de aankoop van jouw bus, busje, bestelbus, koelwagen of brandweerwagen. De komende maanden ben jij druk bezig met ontwerpen, strippen, schuren, vijlen, lakken, zagen, frezen, boren en bedraden. Maar behalve bloed, zweet en tranen kost het ombouwen van een bus tot camper ook vooral geld.

Hoeveel het ombouwen van je bus kost hangt er natuurlijk vanaf wat je ideeën zijn, maar deze blog geeft je een indicatie van de kosten die je te wachten staan bij de verbouwing van je camper.

Lees hier hoeveel het kan kosten als je een bus ombouwt tot camper

Reizigers op bed in een omgebouwde camperbus
Ga zelf op reis
Deel je camper
Verdien

Ervaringen en tips

Je wilt zelf gaan je camper gaan ombouwen, wat kun je verwachten?

Bas en Lotte zouden eigenlijk gaan reizen tot Covid roet in het eten gooide. Plots hadden ze alle tijd. Ze besloten zelf een busje om te bouwen tot camper. Hier vertellen ze je alle ins- en outs van hun grote bouwproject en geven ze een aantal tips voor de toekomstige camperbouwer.

Geertje en Willem lieten hun bus ombouwen

Je kunt er voor kiezen om helemaal zelf je bus om te bouwen. Maar dit kost flink wat tijd, gereedschap, materiaal en natuurlijk moeite. Als je niet de tijd, zin of middelen hebt, dan kun je er ook voor kiezen om een bedrijf of ervaren camperbouwer in te schakelen voor je verbouwing. Geertje en Willem schakelden een camper bouwbedrijf in, en hielden er hun droomcamper aan over. Lees hier hun verhaal.

Een omgebouwde elektrische camper

Je ziet het nog niet zo vaak, maar het is misschien wel de toekomst. Jurrien en Sara geven je tips als je zelf je elektrische bus wil ombouwen tot camper! Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Van vrachtwagen naar camper: Janine en Thijs deden het!

Thijs en Janine waren net terug van een half jaar toeren met hun camper. Toen besloten ze om samen met hun vrienden Sven en Iris deze bijzondere ‘Glamper’ te bouwen. Van buiten lijkt het bijna een doodnormale bakwagen; enkel de ramen zouden kunnen verraden dat dat zeker niet het geval is…Deze oude meubel-bakwagen is namelijk omgebouwd tot een ware ‘hotelkamer op wielen’. Gebouwd in een vrachtwagentje waar je in mag rijden met een normaal rijbewijs.

Lees hier hoe hun camper conversie heeft uitgepakt

interieur van een bus omgebouwd tot camper

Deel het plezier van je camper!