Hoe bouw je een bus om tot camper?

Beoordeling:9.1 uit 36816 ervaringen

Camptoo verhuurders over het ombouwen van een camper

Van scheepsbouwer naar camperbouwer

Jaap's jarenlange ervaring als scheepsbouwer komt bij deze camper van pas! Met een praktisch oog voor detail krijg je een prachtige camper mét maritieme randjes.

Wander en Wendy leveren maatwerk

Zij designer, hij bouwer. Samen komen ze tot een prachtig huis op wielen waarbij aan alles is gedacht. Welke keuzes hebben zij gemaakt?

Camper als eerbetoon aan opa

Lars en zijn vader bouwen een oude Mercedes bus om tot camper om hun opa Ton te eren. Camper Ton, met oranje ster op het dak die opa van boven kan zien.

Welke camper kies je? 

Spannend, je staat aan de start van een schitterend avontuur! Het zal niet altijd even makkelijk zijn, en daarom delen we onze tips met als start: Welke camper of bus koop je? Koop een bus die groot genoeg is, maar niet te groot. Want je wilt niet je hoofd stoten, maar ook niet de neus van de camper. Denk van tevoren na hoeveel ruimte je nodig hebt voor je inrichting, dat kan je helpen bij het vinden van de juiste bus. Ga je voor de klassieke uitstraling? Hou er dan wel rekening mee dat je veel onderhoud hebt aan de camper. Ga je voor een nieuwere camper? Dan heb je minder onderhoud, maar is je startbedrag wel groter. 

Lees hier alles over welke camper je kunt kiezen

Oude brandweerauto omgebouwd tot camper
Stap 1: bepaal je indeling
Stap 2: koop je bus
Stap 3: start met bouwen

Wat kost zo'n geintje eigenlijk?

Gefeliciteerd met de aankoop van jouw bus, bestelbus of brandweerwagen. De komende maanden ben jij druk bezig met ontwerpen, strippen, schuren, veilen, lakken, zagen, frezen, boren en bedraden. Maar behalve bloed, zweet en tranen kost het ombouwen van een bus tot camper ook vooral centen.

Hoeveel het kost hangt er natuurlijk vanaf wat je ideeën zijn, maar we hebben op onze blog een indicatie gezet. 

Lees hier hoeveel het kan kosten als je een bus ombouwt tot camper

Reizigers op bed in een omgebouwde camperbus
Ga zelf op reis
Deel je camper
Verdien

Van vrachtwagen naar camper: Janine en Thijs deden het!

Thijs en Janine waren net terug van een half jaar camper-toeren toen zij besloten om samen met hun vrienden Sven en Iris deze bijzondere ‘Glamper’ te bouwen. Van buiten lijkt het bijna een doodnormale bakwagen; enkel de ramen zouden kunnen verraden dat dat zeker niet het geval is… Verhuurders Thijs en Janine hebben samen met 2 vrienden hun ex-meubel-bakwagen omgebouwd tot camper.

Lees hier hoe hun camper conversie heeft uitgepakt

interieur van een bus omgebouwd tot camper

Deel het plezier van je camper!

Over ons

Camptoo heeft als doel mensen in heel Europa het plezier van kamperen met een camper of caravan te laten delen. Dit doen we door de betrouwbaarste en meest inspirerende service te bieden waarmee eigenaren en huurders hun caravan of camper kunnen huren of verhuren.

Ontmoet het Camptoo team

Martijn Peeters

Co-founder, CEO

Ik hou van camperen, heb een hekel aan zoveel spullen die ongebruikt stilstaan en krijg er een kick van dat we met z'n allen duizenden vakantiegangers een toffe vakantie laten beleven.