Prachtige, gerestylde, ruime Mercedes buscamper met vast 2p-bed

Mercedes-Benz Sprinter | (3 beoordelingen)

Overloon, Noord-Brabant, Nederland

Over de eigenaar

Verhuurder Roel

Reageert binnen 10 uur
Reageert op 85% van de berichten
Accepteert 56% van de aanvragen

Eigenschappen

Bouwjaar:
1997
Kilometers inbegrepen:
1500 km
Brandstof:
Diesel
Transmissie:
Handgeschakeld
Rijbewijs:
B
Slaapplaatsen:
2
Zitplaatsen:
3
Gordels:
3

Beschrijving

Voorzieningen

Accessoires

Huisregels

Niet Roken
Geen Huisdieren
Kindvriendelijk
Sneeuwbestemmingen niet toegestaan
Festivals niet toegestaan
Nederlands rijbewijs verplicht
Minimum leeftijd: 23 jaar
Annuleringsvoorwaarden: Normaal

Verzekering

Dekking
WA
Dekkingsgebied
Europa
Inbegrepen
Vervangende camper inbegrepen en Pechhulp service

Borg

De borg voor dit kampeermiddel bedraagt €1.000. De borg wordt na de huurperiode aan je teruggestort.

Het is mogelijk om de borg te verlagen tot €350 door je te verzekeren voor het eigen risico via Camptoo.

3 Beoordelingen

Super fijne camper, met heerlijk ruim tweepersoons bed! Camper heeft alles dat je nodig hebt en rijdt ook heel goed! Aanradertje dus!
KNOLLEN VOOR CITROENEN
Hoog gespannen verwachtingen: een 3-weekse rondreis door het prachtige Schotland met de, zoals op de site omschreven “Prachtige, gerestylde, ruime Mercedes buscamper van Roel met een vast tweepersoons bed.” Weliswaar een oud beestje, maar de foto's geven toch een heel aardige indruk en verhuurder Roel lijkt door de telefoon een relaxed persoon.
Even wat verwarring over de plaats van ophalen. De site zegt Overloon, maar het blijkt Vierlingsbeek te zijn.
De locatie verwondert enigszins: niet het huis van een particulier, maar een bedrijfspand- en terrein kris kras volgezet met campers en caravans. Het verwachte bakkie koffie (na 2 uur rijden) blijft uit, daar moet huurder later zelf om vragen.
De eerste indruk van de camper is een teleurstellende: rondom roestplekken en een hoek vh bestuurdersportier is zelfs doorgeroest, vlgs Roel omdat daar de stroomkabel steeds doorheen is gegaan. De lak oogt vaal en in de voorruit zit een forse scheur. Bij opening van het voorportier blijk er het nodige zand en gras op de mat te liggen. Later blijkt dat de lijst van het achterraam ook onder het stof zit. Roel: “Zover kom ik nooit. Kennelijk hebben we ieder een andere norm van schoonmaken.”
Van het interieur valt onmiddellijk op dat de laminaatvloer met ducktape aan het opstapje is geplakt. De “restyling” heeft eruit bestaan, zegt Roel desgevraagd, dat de bus ad binnen kant (opnieuw) behangen is. Op zich geen onaardig behangetje, wel jammer dat het nu reeds op meerdere plekken loslaat.
Het vaste 2-persoonsbed ziet er aantrekkelijk uit en eronder is een enorme bergruimte die helaas maar van één kant te bereiken is, waardoor je op de buik liggend eronder moet kruipen om de achterste spullen te pakken. Roel hierover: “Jaaaa, ik heb nog gedacht zal ik ad achterkant nog een klep maken, maar....”. Later, tijdens het gebruik, blijkt het rechter matras naar één kant af te lopen en nadat weer later het matras in één hoek plots wegzakt, blijkt dat de constructeur kennelijk een stuk underlayment te kort kwam en het verder maar zo gelaten heeft. Roel: “maar ik heb hem destijds zo gekocht..”
De huisraad is meer dan compleet, maar het op de site vermeldde fietsenrek ontbreekt. Dat blijkt Roel nog thuis te hebben liggen. Overigens wil hij het best wel gaan halen hoor...

De gedachte is nog even om de overeenkomst te annuleren, maar ja een dag later is reeds de overtocht naar NewCastle besproken, dus...

Na thuis de wagen nog helemaal schoon- en een beetje “eigen” gemaakt te hebben wordt de volgende dag met de reis begonnen. En die verloopt voorspoedig. De oude kar heeft ons uiteindelijk overal gebracht waar we zijn wilden. Wel een paar storende zaken: een verwarming die zich niet laat uitzetten (Roel: jaaa daar moet ik nog eens naar kijken), constant piepende ruitenwissers, stroef werkende sloten, een handrem die niet volledig pakt, klappende achtervering en een hevig lawaaiige trilling onder de motorkap bij bepaalde lage snelheden. Roel: “Ja ik hoorde het al toen je net aan kwam rijden; ik denk dat het het luchtfilter is, ik moet er nog eens naar laten kijken.”

Conclusie: Schotland is een prachtig, ruig, groen land met spectaculaire campplaatsen. We hebben genoten. De vraag blijft: was dat nou dankzij of ondanks Roels prachtige gestyleerde camper?

Lees meer beoordelingen