Hoe doe ik de overdracht veilig ivm Corona / COVID-19?

Veel mensen maken zich zorgen om het Coronavirus, en terecht natuurlijk. We schreven eerder al dit artikel over veilig reizen met een camper of caravan vanuit dit perspectief.

Er is echter ook nog een ander aspect hieraan, wat een potentieel risico vormt: het overdrachtsmoment, het moment waarop huurder en verhuurder de camper aan elkaar overdragen. Met een paar simpele handeling is dit al snel heel veilig te maken. Volg dus graag de volgende tips als je alle mogelijke risico's wilt vermijden:

  • Reinig het voertuig goed met een ontsmettend middel vlak voor uitgifte en raak daarna niks meer aan in het voertuig. Denk bij het schoonmaken vooral ook aan alle plekken die je vaak aanraakt, zoals de handgrepen, deuren, stuur en versnellingspook. Dit is aan de verhuurder om te doen voor de uitgifte, en aan de huurder om te doen voor de teruggave. Voor de huurder: als je het voertuig terugbrengt, haal eerst alle bagage uit het voertuig, en doe nog even een rondje met een doekje met allesreiniger voor je aanbelt bij de verhuurder.

  • Bij de overdracht: schud geen handen. Idealiter doen alleen de eigenaar en de hoofdhuurder de overdracht; vraag de rest van je reisgezelschap nog even in de auto te blijven.

  • Bij het ophalen: als verhuurder is het niet verstandig nu nog iets aan te raken, omdat je het voertuig nu juist helemaal vrij hebt gemaakt van virusdeeltjes die je zelf zou kunnen overdragen. Als je dus bijv. de badkamer wilt laten zien, vraag de huurder de deur open te doen.

  • Bij het terugbrengen: nu heb je als huurder al jouw mogelijke virusdeeltjes verwijderd, dus kun je beter niks meer aanraken en de verhuurder vragen het voertuig te inspecteren.


Zo heb je effectief het risico dat je als verhuurder een huurder besmet of vice versa naar bijna nul gereduceerd.

 

Kom je er niet uit? Stel je vraag dan rechtstreeks aan ons customer happiness team!

Stuur ons een bericht en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:30 uur. Van mei tot september ook op zaterdagen