Hoe verzeker ik mijn camper/caravan voor verhuur? (Voor Nederlandse verhuurders)

Camper of buscamper 


Goed verzekerd verhuren is natuurlijk heel belangrijk en er zijn een aantal partijen die het particulier verhuren van een camper verzekeren. Een verhuurdekking is vaak een aanvullende module bovenop de basisverzekering van je camper. Deze kun je afsluiten vanaf het moment dat de camper ook daadwerkelijk verhuurd is. Het mogelijk om een dagverzekering af te sluiten waar je alleen betaald voor de dagen dat je camper daadwerkelijk verhuurt of een jaarverzekering waar je voor een vast bedrag onbeperkt kan verhuren. Wij vertellen je hieronder graag over de mogelijkheden.
Wij vertellen je hieronder graag over de mogelijkheden.


Dagverzekering 


Verhuurders die hun camper per dag willen verzekeren kiezen voor de NKC dagverzekering. Met deze verzekering betaal je alleen voor de daadwerkelijke dagen dat je camper verhuurt is. Verhuur je niet dan betaal je niet. De NKC dagverzekering alleen af te sluiten in combinatie met een basis NKC Camperverzekering WA+ Beperkt Casco of WA Uitgebreid.


Voordelen:  • Betaal alleen voor de dagen dat je verhuurt

  • All risk dekking + vervangend vervoer + pechhulp Europa

  • Geen verlies no claim bij eventuele schade toegebracht door de huurder.

  • Voor alle leeftijden beschikbaar * 


Dekking
Camper WA+ Beperkt Casco of WA Uitgebreid inclusief vervangend vervoer en pechhulp Europa


Prijzen


objecten t/m 15 jaar:                            € 15,50 per dag (€ 18,76 inclusief assurantiebelasting)
objecten van 16 jaar en ouder:            € 26,50 per dag (€ 32,07 inclusief assurantiebelasting)


* Voor Campers ouder dan 16 jaar geldt alleen een waardebepaling verplichting en is er een taxatierapport nodig.(maximaal 3 jaar oud)


Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van de NKC dagverzekering


 


Jaarverzekeringen


Campers 0-15 jaar
Verhuurders met een camper van 0 - 15 jaar oud kiezen meestal voor een verzekering met verhuurdekking bij Aveco.  Dit is een All risk dekking met pechhulp en vervangend vervoer.


Een andere optie met een gelijkwaardige dekking is Unive 


Campers 15-20 jaar
Verhuurders met een camper van 15 - 20 jaar oud kiezen voor een verzekering met verhuurdekking bij Unive of NAG Direct


Ook dit is een All risk dekking met pechhulp en vervangend vervoer.


Campers 20+ jaar
Verhuurders met een camper van 20 jaar of ouder kiezen voor een verzekering met verhuurdekking bij NAG Direct 


Voor campers ouder dan 40 jaar heeft NAG zelfs een speciale Klassieker met Verhuur verzekering.


TIP:  In je advertentie geef je aan hoe je voertuig verzekerd is: is bijv. een vervangende camper inbegrepen in de pechhulp of niet? Let ook goed op wat voor vervangend vervoer er aangeboden wordt: een vervangende camper of een vervangende auto. Wordt de camper niet aangeboden, of niet gegarandeerd (NKC bijv.), dan is aan te raden om 'vervangend vervoer' aan te vinken, dan stel je je huurder niet teleur bij pech. Lees je polis goed door voor je deze gegevens invult: jouw huurder mag natuurlijk verwachten dat dit klopt, en als pas blijkt dat het niet klopt op het moment dat er iets mis gaat kan dit tot erg vervelende situaties leiden. 


Zorg altijd dat je camper minimaal verzekerd is voor particuliere verhuur, inclusief pechhulp als iemand met jouw camper op pad is. Als een camper niet afdoende verzekerd blijkt en er gebeurt iets, dan zijn de -vaak aanzienlijke- kosten die daaruit voortvloeien geheel voor rekening van jou als verhuurder.


Meer weten over verhuren of het aanmaken van een advertentie? Klik dan hier!


Caravan of vouwwagen verzekeren


Een caravan is automatisch meeverzekerd voor het WA-risico via de verzekering van het trekkende voertuig, je bent dus niet verplicht om hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Het is wel aan te raden, want als als je caravan namelijk niet gekoppeld is aan een auto, is deze niet verzekerd. Ook diefstal is meestal niet gedekt zonder aparte verzekering. Een caravan staat tijdens gebruik doorgaans losgekoppeld, waardoor het raadzaam is een aanvullende verzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering biedt dan wel een dekking voor schade en diefstal


Verhuurders met een caravan of vouwwagen kiezen meestal voor een verzekering met verhuurdekking Bij NAG Direct of ACSI verzekeringen


Meer weten over verhuren of het aanmaken van een advertentie? Klik dan hier!

Kom je er niet uit? Stel je vraag dan rechtstreeks aan ons customer happiness team!

Stuur ons een bericht en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:30 uur. Van mei tot september ook op zaterdagen