Heb je een vraag? Stel deze hier

Hoe verzeker ik mijn camper/caravan voor verhuur? (Voor Nederlandse verhuurders)

Caravan/vouwwagen


Een caravan is meestal meeverzekerd met het trekkende voertuig, je bent dus niet verplicht om hier een aparte verzekering voor af te sluiten. We raden het echter wel sterk aan: als je caravan namelijk niet gekoppeld is aan een auto, is deze niet verzekerd. Ook diefstal is meestal niet gedekt zonder aparte verzekering. Een caravan staat tijdens gebruik doorgaans losgekoppeld, waardoor het raadzaam is een aanvullende verzekering af te sluiten.

Bij NAG Verzekeringen kun je een verzekering voor je caravan of vouwwagen afsluiten met toestemming voor verhuur via Camptoo. Dit kun je hier direct online regelen.

Bij Ansvar Idéa kun je via een tussenpersoon een verzekering voor de verhuur van jouw caravan afsluiten. Voor meer informatie over de voorwaarden en kosten van deze verzekering kun je contact opnemen met een tussenpersoon van Ansvar Idéa. Een overzicht van alle tussenpersonen bij jou in de buurt vind je hier.

Als je voor een korte periode per jaar wilt verhuren kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de verhuurverzekering voor caravans van de ANWB. Bij deze verzekering kun je -eventueel via je tussenpersoon- toestemming vragen om de caravan te verhuren. Klik hier voor meer informatie over de verzekering zelf en hier voor informatie over verhuren, of bel direct met de ANWB op nummer  088 - 269 2222.

Camper/camperbusje


Je camper kun je voor de particuliere verhuur verzekeren bij o.a. Aveco, NAG Verzekeringen, Univé en de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club). Deze verzekeringen bieden allen pechhulp en vervangend vervoer, vaak zelfs een vervangende camper. Om te mogen verhuren via Camptoo dien je de module 'particuliere verhuur' aan te zetten.

Klik hier voor meer informatie over de NAG verzekering. Deze verzekering dekt campers van alle leeftijden, en staat verhuur exclusief via Camptoo toe. Voor campers ouder dan 40 jaar is er een speciale Klassieker met Verhuur verzekering. 

Klik hier voor meer informatie over de Aveco verzekering en om jouw premie te berekenen. Deze verzekering dekt campers tot 15 jaar oud

Klik hier voor meer informatie over de NKC verzekering en om jouw premie te berekenen. Deze verzekering dekt campers tot 15 jaar oud.

Klik hier voor meer informatie over de Univé verzekering en om jouw premie te berekenen. Deze verzekering dekt campers tot 20 jaar oud.

Let op: zorg altijd dat je camper verzekerd is voor particuliere verhuur, inclusief pechhulp. Indien een camper niet afdoende verzekerd blijkt, zijn de -vaak aanzienlijke- kosten die daaruit voortvloeien geheel voor rekening van jou als verhuurder.

In je advertentie geef je aan hoe je voertuig verzekerd is: is bijv. een vervangende camper inbegrepen in de pechhulp of niet? Lees je polis goed door voor je deze gegevens invult: jouw huurder mag natuurlijk verwachten dat dit klopt, en als pas blijkt dat het niet klopt op het moment dat er iets mis gaat leidt dit tot erg vervelende situaties.

Meer weten over verhuren of het aanmaken van een advertentie? Klik dan hier!

Kom je er niet uit? Stel je vraag dan rechtstreeks aan ons customer happiness team!

Stuur ons een bericht en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:30 uur. Van mei tot september ook op zaterdagen