Wanneer wordt de borg overgemaakt naar huurder of verhuurder?

De borg wordt overgemaakt zodra helder is welk bedrag er naar welke partij gaat. Op dat moment krijgt de huurder zijn deel van de borg terug (de hele borg dus, tenzij er meerkilometers, schade, brandstofkosten of andere niet van tevoren betaalde kosten zijn) en de verhuurder een eventueel deel waar hij/zij recht op heeft.

Dit vereist dus dat alle partijen weten wie waar recht op heeft. Dit weten we in de volgende gevallen:
- zodra het digitale overdrachtsformulier is ingevuld en alle naheffingen hieruit definitief zijn (lees: huurder en verhuurder hebben bevestigd, er is geen schade geweest of de schade is direct tussen huurder en verhuurder op een vast bedrag akkoord gegaan.)
- indien het papieren overdrachtsformulier gebruikt is: zodra de verhuurder de naheffingen heeft doorgegeven, of na 24 uur als er geen naheffingen zijn ingevoerd. Let er dus als verhuurder op dat je tijdig de naheffingen doorgeeft, anders kan het niet meer direct verrekend worden en kan het alleen nog achteraf gefactureerd worden, waardoor je langer moet wachten op een betaling.
- als er schade is, blijft de borg staan zo lang als het duurt tot de schadekosten definitief zijn. Als verhuurder is het dan wel belangrijk om snel de schade te laten herstellen dan wel een bindende offerte op te vragen (mits er geen verzekeraar tussen zit die alleen een definitieve factuur vereist natuurlijk), zodat de huurder niet onnodig lang op het restant van de borg hoeft te wachten.

Indien er onverhoopt een dispuut ontstaat, blijft de borg staan op de derdenrekening tot er een oplossing is gevonden. In een dergelijk geval kan Camptoo niet overgaan tot uitkeren van de borg voordat het opgelost is, wat dus ook voor beide partijen een stok achter de deur is om snel een oplossing te vinden, waarbij Camptoo graag bemiddelt.

Kom je er niet uit? Stel je vraag dan rechtstreeks aan ons customer happiness team!

Stuur ons een bericht en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:30 uur. Van mei tot september ook op zaterdagen