In de advertentie van de camper of caravan wordt aangegeven op welke manier deze verzekerd is. Dit kun je vinden onder het kopje ‘Verzekering’.

Wat betekenen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Allrisk?

Ondanks dat de camper verzekerd is ben jij als huurder tot €1000,- aansprakelijk voor schade dat tijdens jouw huurperiode ontstaat. Bij het huren van een caravan ben je tot €500,- aansprakelijk voor schade. De schadekosten die tijdens de huurperiode ontstaan worden betaald door de huurder zodat de camper of caravan gerepareerd kan worden.

Het is belangrijk om te weten dat een caravan altijd is meeverzekerd met het trekkende voertuig. De eigenaar van de camper heeft de keuze uit drie verschillende soorten verzekeringen, namelijk WA, WA + Beperkt Casco en WA + Allrisk. Wat dit voor jou als huurder betekent leggen we je graag uit:

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid):wettelijk verplicht voor alle bestuurders van motorvoertuigen. De verzekeraar vergoedt schade die je aan anderen (personen en zaken) veroorzaakt en waarvoor je aansprakelijk bent. Dit betekent dat er niet automatisch pechhulp is meeverzekerd. De eigenaar kan de pechhulp ook elders verzekerd hebben. Om hier zekerheid over te krijgen kun je contact opnemen met de eigenaar. Indien pechhulp niet is meeverzekerd raden wij je aan om pechhulp mee te verzekeren bij je reisverzekering. Op deze manier ben je goed verzekerd en kun je onbezorgd op reis.
  • WA + Beperkt Casco:de camper is dan ook verzekerd voor schade aan de gehuurde camper door brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Bij deze verzekering is er wel pechhulp en/of vervangend vervoer meeverzekerd. Voor specifieke informatie over de verzekering kun je contact opnemen met de eigenaar.
  • WA + Uitgebreid Casco (Allrisk):ook de aanrijdingsschade aan de gehuurde camper is volledig gedekt. Zelfs als het de eigen schuld van de huurder is. Bij deze verzekering is er wel pechhulp en/of vervangend vervoer meeverzekerd. Voor specifieke informatie over de verzekering kun je contact opnemen met de eigenaar.