Voor het huren van een camper of een caravan dien je een borgbedrag te voldoen aan Camptoo. De hoogte van de borg staat vermeld in de advertenties.  De duur van de huurperiode heeft geen invloed op de hoogte van de borg. Als je een camper huurt en de hoogte van de borg wilt verlagen naar €250, dan kun je er voor kiezen om je eigen risico te verzekeren via Camptoo.

Nadat je de camper of caravan weer bij de eigenaren hebt ingeleverd, heeft de eigenaar de mogelijkheid om naheffingen op te geven. Naheffingen zijn alle kosten die een eigenaar maakt om de camper of caravan in dezelfde staat terug te brengen als hoe deze is meegegeven aan de huurder. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: schadeherstelkosten, schoonmaakkosten en tankkosten voor het aftanken. Het kan voorkomen dat er tijdens jouw huurperiode iets gebeurt waardoor er schade ontstaat aan de camper of caravan. Om dit netjes af te handelen zullen de reparatiekosten hiervoor worden ingehouden op de door jou betaalde borg.

Belangrijk: als er sprake is van naheffingen die zijn ontstaan tijdens jouw huurperiode worden deze verrekend met de door jou betaalde borg.