Tijdens de overdracht haalt de huurder het gehuurde op bij de eigenaar. Dit is een belangrijk moment, hét moment om kennis te maken met de eigenaar, de camper/caravan en om al je vragen te stellen!

Tijdens de overdracht vullen de eigenaar en de huurder samen het overdrachtsformulier in. Wat is dit en hoe dit werkt kun je hier lezen.

Het adres waar de huurder de camper of caravan kan ophalen kan de huurder lezen bij ‘Mijn reizen’ nadat er is ingelogd met het e-mailadres en het wachtwoord op onze website. Ook versturen wij de huurder deze informatie in een e-mail, enkele weken voor aanvang van de huurperiode.

Als de huurder is aangekomen bij de eigenaar bekijken jullie samen de camper of caravan. De eigenaar heeft het overdrachtsformulier geprint zodat jullie hierop kunnen schrijven. Jullie doorlopen samen de camper of caravan om te controleren of er sprake is van reeds aanwezige schade en of het gehuurde schoon wordt meegegeven. Schrijf dit, samen met de kilometerstand, op het overdrachtsformulier. Daarnaast legt de eigenaar uit hoe de camper/caravan werkt, hoe deze bestuurd wordt en waar de huurder op moet letten. De eigenaar vertelt ook waar je alles kunt vinden in de camper of caravan en er worden eventueel tips gegeven om het reizen met een camper of caravan zo leuk mogelijk te houden! Voordat de huurder vertrekt vullen jullie samen het overdrachtsformulier volledig in en ondertekenen deze. Ook controleren jullie de vooraf ingevulde gegevens op het overdrachtsformulier.

Na afloop van de huurperiode wordt deze procedure herhaald: jullie controleren opnieuw of alles schoon is en of er sprake is van schade die is ontstaan tijdens de huurperiode. Ook schrijven jullie de kilometerstand na terugkomst op, zodat jullie het aantal afgelegde kilometers vanaf het moment dat de huurder vertrok kunnen bepalen. Na het volledig invullen van het overdrachtsformulier ondertekenen jullie deze beiden opnieuw. Op deze manier zal de overdracht goed georganiseerd verlopen.

Waar je tijdens de overdracht op moet letten kun je hier lezen.