Tijdens de overdracht haalt de huurder de camper/ caravan op bij de verhuurder. Samen met de huurder vul je tijdens de overdracht het overdrachtsformulier in.

Het adres waar de huurder de camper of caravan kan ophalen kan de huurder lezen bij ‘Mijn reizen’ nadat er is ingelogd met het e-mailadres en het wachtwoord op onze website. Ook versturen wij de huurder deze informatie in een e-mail, enkele weken voor aanvang van de huurperiode.

Als de huurder is aangekomen bij de verhuurder bekijken jullie samen de camper of caravan. De verhuurder dient het overdrachtsformulier geprint te hebben zodat jullie hierop kunnen schrijven. Jullie doorlopen samen de camper of caravan om te controleren of er sprake is van reeds aanwezige schade en of het gehuurde schoon wordt meegegeven. Schrijf dit, samen met de kilometerstand, op het overdrachtsformulier. Daarnaast legt de verhuurder uit hoe de camper/caravan werkt, hoe deze bestuurd wordt en waar de huurder op moet letten. De verhuurder vertelt ook waar je alles kunt vinden in de camper of caravan en er worden eventueel tips gegeven om het reizen met een camper of caravan zo leuk mogelijk te houden! Voordat de huurder vertrekt vullen jullie samen het overdrachtsformulier volledig in en ondertekenen deze. Ook controleren jullie de vooraf ingevulde gegevens op het overdrachtsformulier.

Na afloop van de huurperiode wordt deze procedure herhaald: jullie controleren opnieuw of alles schoon is en of er sprake is van schade die is ontstaan tijdens de huurperiode. Ook schrijven jullie de kilometerstand na terugkomst op, zodat jullie het aantal afgelegde kilometers vanaf het moment dat de huurder vertrok kunnen bepalen. Na het volledig invullen van het overdrachtsformulier ondertekenen jullie deze beiden opnieuw. Op deze manier zal de overdracht goed georganiseerd verlopen.

De verhuurder van de camper/ caravan kan het overdrachtsformulier vinden via ‘Mijn reserveringen’ nadat hij/zij is ingelogd met het e-mailadres en het wachtwoord. Zoek hier de reservering op waar het om gaat en download het overdrachtsformulier, print deze uit zodat de handtekeningen gezet kunnen worden. Ook versturen wij de eigenaar een e-mail met daarin een link om het overdrachtsformulier te openen waarna deze geprint kan worden.

Zorg te allen tijde dat het overdrachtsformulier bij zowel de uitgifte als inname volledig wordt ingevuld en door beide partijen wordt ondertekend. Wanneer er na afloop een geschil ontstaat is het overdrachtsformulier leidend in de bemiddeling!