Alle praktische tips voor onderweg tijdens je camper of caravantrip!

Beoordeling:9.1 uit 47104 ervaringen

Hoe gebruik je een sanistation?

Hoe zorg je voor schoon water in je camper, laat je het vuilwater uit je tank en leeg je het toilet?

De camper waterpas zetten

Je evenwichtsorgaan raakt niet in de war, je water loopt goed weg en je koelkast koelt beter. Waterpas zetten dus!

Mag ik deze stad inrijden?

In veel landen heb je een milieusticker nodig. Kijk dus van tevoren goed voor welke landen er milieuzones gelden.

Gasgebruik in de camper

Om te koken in je camper gebruik je gas. In de meeste campers zitten daarvoor gasflessen. In deze video bekijken we welke gasflessen er zijn en of je mag rijden met een geopende gastank.

Stroomgebruik in je camper

Het is natuurlijk heel fijn om je eigen koffie te kunnen zetten in je camper. Maar hoe werkt dat nou met stroom in de camper? Kan je ook je koffieaparaat aanzetten zonder een dikke kabel in je camper?

Op pad met je huisdier

Als je met je hond gaat reizen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In de video en blog leggen we samen met een dierenspecialist uit hoe je onbezorgd op vakantie kan.

Het toilet in de camper of caravan

Veel mensen kunnen al niet meer zonder, maar het is wel een delicaat onderwerp en er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je je toilet in de camper of caravan gebruikt. Dat legt onze camperexpert Frans hier uit.

Met een camper op de boot

Als je naar een plek gaat waar er een slok water tussen jou en je bestemming zit, zul je meestal met de boot gaan. Frans laat zien waar je op moet letten als je naar een Waddeneiland gaat en geeft een aantal leuke tips. Ga lekker achterover zitten en geniet!

Je camper wegen. Hoe doe je dat?

Voordat je op pad gaat met de camper is het van belang om te weten wat je camper weegt. Je hebt een maximum waar je je aan moet houden, zodat je veilig de weg op kunt. Waar je dat maximum kunt vinden en hoe je kan voorkomen dat je camper te veel weegt, leggen we uit in deze blog.

Alles over caravans

Heb ik caravanspiegels nodig?

Als je met een caravan gaat rijden, dan zijn de buitenspiegels van je caravan vaak niet afdoende. Wanneer je nu wel of niet extra spiegels nodig hebt, hoe je ze afstelt en welk soort je nodig hebt laten we hier zien.

Tips: het rijden met een caravan

Dat het rijden met een caravan wat aandachtspunten verdient zal geen verrassing zijn. Maar moeilijk is het zeker niet. Er zijn een aantal handigheden en trucjes die het je een stuk makkelijker kunnen maken.

Mag je auto deze caravan trekken?

Mag je auto je caravan trekken? Heb je het juiste rijbewijs? Dat heeft allemaal te maken met de gewichten van je auto en je caravan. Frans legt je in deze video uit waar je naar moet kijken.