De kampeerder gáát kamperen – linksom of rechtsom

De zomer ziet er anders uit dan alle andere. Maar zit dat de kampeerder in de weg? Martijn Peeters, oprichter van deelplatform Camptoo weet één ding zeker: ‘De kampeerder gaat kamperen dit jaar, in grote getalen zelfs. En meer dan ooit wordt gekozen voor vrijheid: de bestemming wordt bepaald vlak voor vertrek.’
Nu een groot deel van de Schengenlanden de grenzen openzetten voor vakantiegangers en anderen de komende dagen hun voorbeeld naar verwachting zullen volgen, staan kampeerders te springen om alsnog op reis te gaan. De run op deelcampers en -caravans – ‘Een vakantiemiddel waarmee je juist op een verantwoorde manier de rust en stilte kunt ervaren’ – is zo groot dat er deze zomer zelfs een tekort aan campers wordt verwacht. ‘Sinds het opengooien van de grenzen werden er  40 procent meer campers en caravans geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.’
Aan het woord is Martijn Peeters. Als oprichter van het grootste deelplatform van campers en caravans van ons land weet hij als geen ander dat het glas bij kampeerders altijd half vol is. ‘Het is tekenend voor camperaars. We hebben de vrijheid om ’s avonds te kunnen bepalen waar je de volgende dag naar toe gaat. Erop uit kunnen trekken waarheen je maar wilt is vaak belangrijker dan de eindbestemming zelf.’
Uit analyse van 3000 boekingen blijkt dat twee keer zoveel vakantiegangers als vorig jaar nog niet precies weten waar de reis met de camper naartoe gaat.  ‘We zien dat veel kampeerders zich laten leiden door de COVID-maatregelen. Als Frankrijk ook de deuren openzet, dan zal  een aanzienlijk deel daarheen gaan. Maar als dat niet het geval is, rijden ze net zo makkelijk naar een buurland, of in tegengestelde richting. Linksom of rechtsom.’
Toch valt op, niet geheel verrassend, dat heel veel mensen deze zomer in eigen land op vakantie gaan. Was dat vorig jaar 44 procent van de reizigers, nu is dat 57 procent. ‘Er is nog veel onzeker over reizen in het buitenland, wat precies wel of niet mag, wat je kunt verwachten als er een tweede golf uitbreekt. Veel kampeerders die normaliter naar het zuiden trekken, besluiten daarom deze zomer ons eigen land te herontdekken.’
Meer weten over de verschillen in boekingtrends voor kamperen dit jaar ten opzichte van afgelopen jaar? Neem contact op met Erik de Jong  – erik@camptoo.nl I 06-41766 399

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>