Budget camperroute door Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk

Eén van de voordelen van een campervakantie is dat je meerdere plekken in één vakantie kan bezoeken. En dat hoeft niet altijd veel te kosten. Om je op weg te helpen, hebben wij alvast een budget camperroute voor je uitgestippeld.

Reisinformatie

budget camperroute

Amsterdam, Nederland – Fulda, Duitsland
5 uur rijden, 496 km

Fulda, Duitsland – Pilsen, Tsjechië
4 uur en 10 minuten rijden, 399 km 

Pilsen, Tsjechië – Salzburg, Oostenrijk
4 uur rijden, 291 km

Salzburg, Oostenrijk – Stuttgart, Duitsland
4 uur rijden, 380 km

Stuttgart, Duitsland – Amsterdam, Nederland
6 uur en 30 minuten rijden, 614 km 

Fulda (Duitsland)

budget camperroute

Wat te doen  in Fulda?

Als je richting Duitsland rijdt, denk je niet gauw aan de stad Fulda. Eigenlijk best gek dat toeristen dit plekje nog niet ontdekt hebben. Fulda is namelijk een prachtige, oude en zeer sfeervolle stad. De barok-achtige architectuur zal je meteen opvallen. Die stijl is ook terug te zien in de voormalige kloosterkerk, de Dom van Fulda. Een bezoek aan de kathedraal is daarom zeker een aanrader. Je mag er vrij rondlopen en er zijn genoeg parkeerplaatsen in de omgeving. Net naast de kathedraal ligt een prachtige rozentuin. Ook liggen in deze omgeving meerdere historische bezienswaardigheden op loopafstand.

budget camperroute

Uit eten in Fulda

Het is natuurlijk altijd goedkoper om zelf in de camper te kokkerellen dan om uiteten te gaan. Toch betaal je in Duitsland vaak maximaal 15 euro voor een uitgebreid hoofdgerecht in een goed restaurant. Dus heb je even geen zin om in de keuken te staan? Dan is uiteten gaan niet meteen een aanslag op je portemonnee.

Camperplaats: Wohnmobilpark Johannisau
Adres: Johannisstrasse, 36037 Fulda, Duitsland
Prijs: 5 euro per overnachting voor twee personen 

Pilsen (Tsjechië)

budget camperroute

Wat te doen  in Pilsen?

Als je van bier houdt, moet je langs Pilsen reizen tijdens het afleggen van je budget camperroute! Hier is de bekende pils voor het eerst gebrouwen en je kan er vandaag de dag een rondleiding krijgen. Aan het einde van de rondleiding mag je een ongefilterd pilsje proeven. Een verser pilsje dan hier krijg je nergens! Een goede reden om de brouwerij te bezoeken toch? Daarnaast is bier in Tsjechië super goedkoop.

Als je op zoek bent naar meer spanning dan kan je het ondergrondse gangenstelsel van Pilsen bezoeken. Vroeger werd het ondergrondse stelsel als opslag gebruikt door de bevolking, maar ook om onder te duiken tijdens oorlog. Zorg er wel voor dat je een Engelse gids aanvraagt. Een rondleiding is natuurlijk leuker als je de gids ook kunt verstaan! Verder is de oude binnenstad van Pilsen enorm gezellig, je komt mooie oude gebouwen tegen, leuke winkelstraten, kleine kroegen en restaurants waar je voor weinig geld heerlijk kan eten.

Uit eten in Pilsen

Wat is een typisch Tsjechisch gerecht? Een maaltijd met vooral veel vlees! De Tsjechische keuken is een verzameling van invloeden van omringende landen als Duitsland en Polen. Een aanrader is het gerecht goulash. Dit is een soort vleesstoofpot die geserveerd wordt met brood. Gemiddeld kom je voor een diner voor twee uit op 17 euro. Een mooi prijsje toch?

budget camperroute

Camperplaats: Babylon
Adres: Babylon 27, 34401 Babylon, Tsjechië
Prijs: 14 euro per overnachting voor twee personen

Salzburg (Oostenrijk)

budget camperroute

Wat te doen  in Salzburg?

Een zeer karakteristieke en sierlijke stad in Oostenrijk is Salzburg. Vele toeristen komen er om te winkelen in de meest drukke en populaire winkelstraat van de stad, Getreidegasse. Er zijn hier allerlei soorten winkels gevestigd, van hele chique internationale modeketens tot traditionele winkels. Wat je meteen zal opvallen, zijn de traditionele uithangborden (reclameborden) bij elke winkel.

Een andere bijzondere historische bezienswaardigheid is de Feston Hohensalzburg. Dit is een oude stenen burcht die bovenop een tachtig meter hoge berg staat. ’s Nachts heb je vanuit de binnenstad een mooi uitzicht op de burcht, omdat die dan prachtig verlicht is. Je kunt de burcht ook bezoeken en er heerlijk uiteten gaan.

Uit eten in Oostenrijk

De prijzen voor eten in Oostenrijk zijn ongeveer vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Een diner voor twee in een restaurant kost je gemiddeld ongeveer 49,10 euro. Dus voor een budgetreis kun je beter zelf gezellig in de camper een maaltijd koken. Dat heeft ook zijn charmes toch? Nog wat inspiratie nodig? Bekijk ook onze filmpjes over koken op de camping.

Camperplaats: Jausenstation Schulhof
Adres: Flachauwinkel 46, 5542 Flachau, Oostenrijk
Prijs: geheel gratis bij een bezoek aan het restaurant

Stuttgart (Duitsland)

budget camperroute

Wat te doen in Stuttgart?

In Stuttgart is er ontzettend veel te zien en te doen. Je kan buitenpaleizen, theatervoorstellingen, oude kloosters en kerken bezoeken. Daarnaast biedt Stuttgart leuke fietsroutes. In het centrum staat een prachtig mooi kasteel, Alten Schloss, dat ook een bezoek waard is tijdens je budget camperroute. Ook als je van een gezellige avond uit houdt, is Stuttgart the place to be! In het centrum vind je traditionele cafés, gezellige jazz- en dansclubs.

Uiteten in Stuttgart

In Stuttgart vind je allerlei soorten restaurants. Van Grieks en Indiaas tot traditionele stoofschotels. Je kan voor een goede prijs buiten de deur eten als je de toeristische buurten vermijdt. Het eten in Duitsland staat bekend om veel vlees met een goede kwaliteit en prijsverhouding. Het is dus zeker de moeite waard om een keer buiten de deur te eten. Natuurlijk is zelf koken goedkoper!

Camperplaats: Weingut Kromer
Adres: Winzerhausener Weg 22, D71717 Beilstein, Duitsland
Prijs: gratis

Wie o wie gaat deze route rijden? Wij zijn benieuwd naar ervaringsverhalen en foto’s! En als je zelf geen camper hebt, kan je er natuurlijk altijd een huren! Bijvoorbeeld deze budget camper voor de budget camperroute:

budget camperroute

 

Benieuwd naar ons hele aanbod? Klik dan op de knop hieronder!

Camper huren Groningen

 

Anderen bekeken ook

  • Merijn Wierenga says:

   Hi Fc Tebbe,

   Je kunt deze route natuurlijk ook gewoon met de caravan of een tentje doen!

   Groeten,

   Merijn van Camptoo

 1. Joop en Anke says:

  Wij zijn voornemens deze route te rijden , ik neem dat er meer campings op de route liggen om te overnachten. Jullie horen nog van ons.
  Groet Joop en Anke

  • Merijn Wierenga says:

   Hi Joop en Anke,

   Wat leuk, het is een prachtige route. Er zijn natuurlijk veel meer campings op de route, wij hebben er slechts een paar uitgelicht. Voor meer campings kun je bijvoorbeeld kijken op de website van ACSI of op de website van Campercontact. Ik hoop dat je daar wat leuke campings kunt vinden!

   Groeten,

   Merijn van Camptoo

 2. zie dat de route over Munchen loopt , deze stad is zeker een bezoekdag
  waard , alleen al om zijn beroemde bierkelder/brouwerij met
  tiroler orkest een waar feest .

  • Merijn Wierenga says:

   München is inderdaad een schitterende stad en zeker een bezoekje waard! Tijdens de oktoberfesten helemaal natuurlijk, maar ik weet niet of je het dan nog een budgetbestemming kunt noemen 😉

  • Ryan van der Zwet says:

   Beste Piet. Wij hebben gekozen voor een kortere route waarin we alleen Salzburg in West-Oostenrijk bezochten. Maar er zijn nog een hoop andere prachtige gebieden in Oostenrijk zoals Tirol, Meren en Wenen. Of rij met de camper/caravan naar het nationaal park Hohe Tauern; een werkelijk adembenemende tocht met een nog mooiere eindbestemming.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>