Camperroute uitgestippeld: voorjaarsvakantie in Nederland

De voorjaarsvakantie komt weer in zicht! We hebben een camperroute uitgestippeld om deze vakantie zo veel mogelijk te kunnen beleven. Originele wandelingen, een museum, een tijdreis én smakelijke momenten met het hele gezin!

Wat zijn nu leuke plekjes in Nederland om tijdens de voorjaarsvakantie met de camper te bezoeken?

Limburg

Dag 1: Vlaairoute door Maastricht

Zo, de voorjaarsvakantie is begonnen. Dat moet gevierd worden! De vakantie start met een wandeling door Maastricht. Hier vind je vele bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Om deze te bezoeken op een vermakelijke en smakelijke manier, kan je de vlaairoute volgen!

Bij VVV Maastricht zijn de speciale vlaai-doos en het bijbehorende vlaaiboekje te koop, met daarin twee routes. Een korte (1,5 uur) en een lange (2,5 uur) variant voeren je langs de mooiste straatjes, historische iconen en verrassende plekken. Bij de vijf ambachtelijke bakkers die je gedurende de wandeling tegenkomt, koop je een vlaaipunt naar keuze om zo je eigen Limburgse vlaai samen te stellen. Dat wordt smullen!

voorjaarsvakantie met de camper

Dag 2: Langste trap van Nederland

Na de vlaairoute van gisteren, staat er vandaag weer een ongewone wandeling op de planning – over de langste openlucht trap van Nederland! Deze trap loopt over de Wilhelminaberg in Landgraaf en is maar liefst 248 meter lang. Hoeveel treden zou de trap dan wel niet hebben? (psst, het zijn er 508!)

Overnachting
Parkeer de camper bijvoorbeeld in de jachthaven van Maastricht, Maastricht Marina. Wij waren daar eerder ook en dat zag er zo uit. Overnacht je liever op een camping, dan is Boerderijcamping De Limburgerhof een leuke plek.

Flevoland

Dag 3: Knibbel, knabbel, knuisje…

Na de stappen te hebben geteld in Limburg, is het tijd om op visite te gaan bij Hans en Grietje in Zeewolde. Stap binnen in hun heksenhuisje dat is behangen met snoep en maak één van de speciale wandelingen door het heksenbos. De kiezelsteenroute of toch de broodkruimeltjesroute? Zeg het maar! Oh, en na de wandeling kunnen jullie even bijkomen in het pannenkoekenhuisje – onder het genot van een pannenkoek natuurlijk. Na de pannenkoeken-boost ook nog even de heksengolfbaan op? Waarom ook niet!

voorjaarsvakantie met de camper

Overnachting
Op Camping De Parel of Landgoed ‘de Wielewaal’ kun je overnachten met je camper of caravan. Camper huren in Flevoland? Klik hier.

Drenthe

Dag 4: Terug in de tijd

Eenmaal in Drenthe aangekomen, kunnen jullie een tijdreis maken in het Hunebedcentrum, te Borger. Je ontdekt hier hoe onze voorouders duizenden jaren geleden leefden, door de prehistorische boerderijen uit de steen- en bronstijd te bekijken en de hunebedden te bewonderen. Oh enne… er schijnen Pokémons rond te lopen tussen de hunebedden. Dus, zijn de kids Pokemon Go nog niet zat? Dan houd je hun tussen de hunebedden wel even zoet. Een leuke afwisseling van de geschiedenislessen!

Tip: sluit de middag af met een typisch Drents turfje, bijvoorbeeld op het terras van Liever Anders in Zuidlaren.

Overnachting
Je kunt logeren bij de boswachter in de boswachterij Gieten-Borger. Niet bij de boswachter thuis, maar gewoon op het kampeerterrein midden in de natuur.

Groningen

Dag 5: Het Nederlands Stripmuseum

Jan Jans en de Kinderen, Kapitein Rob, de Bommelpockets… Ken je ze nog? In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je de strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Je ontdekt hier hoe een stripverhaal tot stand komt door via video’s over de schouders van bekende tekenaars meekijken. In het Nederlands Stripmuseum zijn ook strips te koop, van vroeger én nu. Een nieuw stripboek kan leuk vermaak zijn voor de volgende camperrit. Laat de kinderen bijvoorbeeld kennismaken met de striphelden uit jouw jeugd (en geniet zelf stiekem mee).

voorjaarsvakantie met de camper

Overnachting
Op Landgoedcamping Nienoord in Leek parkeer jij je camper of caravan. Dat is slechts een kwartiertje rijden vanaf Groningen.

Schiermonnikoog

Dag 6: Uitwaaien op het strand

Sluit de voorjaarsvakantie met de camper af op het breedste strand van Nederland – sterker nog – Europa! In ongeveer 45 minuten brengt de veerboot je van Groningen naar Schiermonnikoog. De camper kan worden geparkeerd op het parkeerterrein in Lauwersoog – de plek waar de overtocht begint. Liever sneller naar de overkant? Dan is de watertaxi ook een optie. Tickets voor de overtocht – via een veerboot of watertaxi – bestel je makkelijk online.

Niet alleen de krokussen beginnen te bloeien, ook de strandtenten gaan weer open! Zo ook Strandpaviljoen De Marlijn, op Schiermonnikoog; een leuke plek om nog even een afscheidshapje en/of drankje te doen.

Reistijden binnen Nederland

Amsterdam – Maastricht: 2,5 uur (212 km)
Maastricht – Landgraaf: 30 min. (30 km)
Landgraaf – Zeewolde: 2,5 uur (230 km)
Zeewolde – Gasselte: 1,5 uur (148 km)
Gasselte – Leek: 40 min. (40 km)
Leek – Lauwersoog: 45 min. (43 km)
Lauwersoog – Amsterdam: 2 uur (195 km)

Begint het campergevoel voor deze voorjaarsvakantie bij jou al te kriebelen? Bekijk hier ons hele aanbod!

Camper huren Groningen

  1. Tip bezoek stripmuseum: parkerr de camper op de P+R Hoogkerk. Neem daar de stadsbus ( lijn 3 of 4) die om de tien minuten naar het centrum gaat . Kosten €7,– voor vijf personen. Uitstappen bij de Grote Markt. Dan ongeveer vijf minuten lopen naar het steipmuseum! De moeite waard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>