De Soca vallei in Slovenië: een watersportwalhalla

Raften, kajakken, canyoning of gewoon lekker zwemmen? Het kan allemaal in en rondom de knalblauwe Soca rivier in de Sloveense Soca vallei: een paradijs voor iedere waterrat!

Door de Soca vallei in Slovenië loopt de smaragdgroene, kristalheldere Soca rivier en vind je mooie watervallen, zoals de Kozjak en de Boka. De knalblauwe rivier begint in de Julische Alpen en mondt uiteindelijk uit in de Adriatische Zee. In de lente is de Soca een wilde rivier, ’s zomers is het water rustiger. Al met al is de Soca vallei de ultieme bestemming voor een actieve watersportvakantie. Zo kun je er raften, kajakken, of jezelf aan een canyoning excursie wagen.

Soca vallei

Raften

Behoefte aan een mooie combinatie van natuur, sport en teamwork op het water? Je kunt raften op de Soca rivier! Er zijn verschillende organisaties in de omgeving die raft-excursies aanbieden, zoals Positive Sport. Onder begeleiding leer je de raft-basics. Je begint bij de indrukwekkende Boka waterval en vervolgens kun je je twee uur lang uitleven op het water: peddelen, zwemmen en springen van de rotsen.

Soca vallei

Canyoning

Canyoning, wel eens van gehoord? Dit is ook een heerlijke activiteit voor de waaghalzen onder ons. Je ontdekt kloven van top tot teen, het is een avontuurlijke en actieve outdoor ervaring. En laat de Soca vallei daar nou net uitermate geschikt voor zijn! De vallei biedt hiervoor verschillende kloven, zoals de Kozjak kloof, inclusief de gelijknamige waterval. Ontdek de verborgen prachtplekjes lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend, onder begeleiding van een professionele instructeur.

Kajakken

Ben je toch meer van het kajakken? Huur een kajak en begin aan een spannende kajaktocht over één van de mooiste rivieren van Europa! Een beginner of gewoon de behoefte om je skills te verbeteren? Er is mogelijkheid tot instructie.

Soca vallei

Overnachten

Camping Koren ligt middenin de vallei, aan de Soca rivier. Leuk: aan de receptie kun je voor €2,50 een kajakkaart kopen, die je in staat stelt om het water op te gaan.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een outdoor campertrip? Deel je tips!

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>