Camperroute uitgestippeld: de bounty baai van Engeland

Deze verrassende camperroute leidt je naar de mooiste baaien van Engeland. De (sub)tropische baaien zijn betoverend, maar ook de route ernaartoe is een bijzondere belevenis!

De fraaie baaien van het Lizard schiereiland zijn een bezoekje waard. We hebben een camperroute uitgestippeld naar de Kynance Cove die je ook onderweg al de mooiste plekjes laat zien. Oost, west, zuid best.

Kom tot rust aan de zuidwestkust

Het Lizard schiereiland ligt in het zuidwesten van Engeland en dankzij de warme golfstroom is het hier warmer dan in de rest van Engeland. September is een mooie maand om van de (sub)tropische sfeer te genieten: de minste regenval en de meeste zonuren.

Kynance cove

Wit zand, een knalblauwe zee, grote rotsen… Je zou de Kynance Cove kunnen verwarren met een bounty-eiland. Deze baai is onderdeel van het Lizard schiereiland en een mooie plek om even helemaal tot rust te komen. Plof neer en geniet van het adembenemende strand: lekker luieren! Vergeet je snorkel niet, want in het kraakheldere zeewater kom je de mooiste anemonen en zeesterren tegen! Bij het Kynance Cove Cafe op het strand kun je trouwens goed genieten van ijsjes, een kopje thee of koffie en zelfs lokaal gebrouwen bier.

Op het strand is dus genoeg ontspanning te vinden, maar je kunt ook goed genieten bóven het strand; de kliffen zijn populaire picknickplekken en bieden panoramische uitzichten op het Lizard schiereiland.

Wat het strandje ook bijzonder maakt, is het verrassende effect van de getijden. Zodra het eb is verschijnen er indrukwekkende grotten! Als het vloed is, verdwijnt overigens bijna het hele strand, dus het is geen slecht idee om de getijdenkalender in de gaten te houden!

Baaien van Engeland

En dan is dit nog niet eens de enige mooie baai van het schiereiland. De Poldhu Cove bijvoorbeeld, is ook een bezoekje waard.

De verrassende weg ernaartoe

Ter illustratie hebben we Amsterdam als startpunt gekozen van deze route. Vanaf Amsterdam rijd je eerst naar Calais (Frankrijk). Vanaf hier vertrekt de veerboot die je naar Engeland brengt (Dover).

Baaien van Engeland

Dag 1: Even bijkomen op de pier

Als je eenmaal in Engeland bent aangekomen, is het tijd om even bij te komen en dat kun je doen in Eastbourne.  Breng hier bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de theehuisjes op de pier. Tip: bekijk voordat je doorrijdt ook nog even de Seven Sisters, dit zijn zeven gigantische krijtrotsen aan de kustlijn, nabij Eastbourne.

Baaien van Engeland

Overnachten kan bijvoorbeeld bij Far Fields Farm (deze camping ligt op een half uurtje rijden van Eastbourne)

Dag 2: Het zwanenmeer

Als je weer doorrijdt richting het westen, kom je langs de Kathedraal van Chichester, leuk om even te bewonderen. Ook het Zwanenmeer in Abbotsbury is een tussenstop waard. Hier kun je ruim 600 zwanen bewonderen (tip: bezoek het meer om 16:00, dan is het etenstijd en komen alle zwanen bij elkaar. Soms mag je helpen voeren!). En als je dan toch in de buurt bent, stop dan ook nog even bij Jurassic Coast: mooie stranden, om alvast in de stemming te komen! Tip: breng een bezoekje aan het strand van Charmouth (onderdeel van de Jurassic kustlijn). Je kunt hier fossielen zoeken (en vinden)!

Baaien van Engeland
Overnachten kan bijvoorbeeld bij Rosewall camping (op een half uurtje rijden van Jurassic Coast)

Dag 3: We zijn er bijna! Eerst nog even smullen

Ook Plymouth ligt op de route en is een leuke stad om even te blijven hangen.

Is het een camper? Of een ijscokar? Wie weet lukt het je om een ijsje te scoren bij Cobbles ices. Ja, er rijden uitzonderlijke ijs-busjes rond in Plymouth 😉

Dan is het nu tijd om door te rijden naar de mooie baaien van het Lizard schiereiland. Je kunt vanaf nu overnachten bij Teneriffe Farm (deze camping ligt op een half uurtje rijden van de Kynance Cove).

Reistijden

Amsterdam (bijvoorbeeld) – Calais: 4 uur
Calais – Dover (per veerboot): 1,5 uur
Dover – Eastbourne: 2 uur
Eastbourne – Kathedraal van Chichester: 1,5 uur
Kathedraal van Chichester – Abbotsbury/ Jurassic Coast: 2,5 uur
Jurassic coast – Plymouth: 2 uur
Plymouth – Kynance Cove: 2,5 uur

Nu nog vervoer

Bezoek de Kynance Cove met een van onze campers of caravans. Bekijk ze hier onder:

Camper huren Groningen

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>