Vijf waanzinnige wandelbruggen in Europa

We hebben een top 5 wandelbruggen opgesteld, zodat je kunt genieten van schitterende uitzichten in Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Duitsland, Montenegro en Zwitserland.

Bruggen – ze zijn niet alleen handig voor een oversteek, maar ze kunnen je ook vaak de meest betoverende beelden opleveren. Er bevinden zich genoeg mooie wandelbruggen in Europa. Om je op weg te helpen, hebben we er vijf voor je op een rijtje gezet.

Van laag naar hoog

Zet je beste beentje voor en bewonder de Europese omgeving. Dit kan op grote hoogte of lekker laag bij de grond, voor ieder wat wils 😉

1. Plitvice bruggen in Kroatië

In Nationaal Park Plitvice liggen zes betoverende meren die worden verbonden door in totaal 92 watervallen. Het park is verrijkt met wandelbruggetjes; een mooie mogelijkheid om jezelf te verwennen met een portie prachtige natuur. Naast het Nationale Park is er nog veel meer te beleven in Kroatië! Lees het hier.

mooiste bruggen van Europa

2. De  Stari Most in  Bosnië en Herzegovina

De Stari Most (Oude Brug) in Mostar heeft een interessant verhaal. De brug is namelijk in de oorlog vernietigd en daarna weer opgebouwd als symbool van de verbintenis tussen de verschillende bevolkingsgroepen die daar wonen. Daarnaast ben je pas “een echte man” in Mostar als je van de brug afgesprongen bent. Er worden meerdere springwedstrijden georganiseerd. Het middelpunt ligt 19 meter boven het water.

wandelbruggen in Europa

3. Geierlay in Duitsland

Boven Hunsrück (een Duits laaggebergte) hangt de Geierlay. Deze houten hangbrug hangt 100 meter boven de grond en is in totaal 360 meter lang. Het is daarmee de langste wandel-hangbrug van Duitsland.

Mooiste bruggen van Europa

4. Boogbrug in Montenegro

Deze boogbrug vind je in het Durmitor Nationaal Park en biedt je de mogelijkheid om de Tara rivier over te steken. Wandel op maar liefst 172 meter boven de prachtige Tara rivier, die door de gelijknamige Tara kloof stroomt: één van de bijzondere blikvangers van het Durmitor Nationaal park.

wandelbruggen in Europa

5. Titlis Cliff walk in Zwitserland

Voor de Titlis Cliff Walk in Zwitserland is hoogtevrees zeker geen ideale eigenschap. Wat niet wegneemt dat het uitzicht enorm indrukwekkend is. Combineer je de adrenaline graag met een uitzicht op sneeuwtoppen? Dan is deze Zwitserse brug wel een bezoekje waard. Op 3041 meter boven de zeespiegel loop je boven een afgrond van 500 meter diep. Binnen ongeveer 150 stappen bereik je de andere kant en word je beloond met een adembenemend berglandschap en een zeldzame dosis adrenaline. Je hebt de hoogste hangbrug van Europa bewandeld.

wandelbruggen in Europa

Vind hier een geschikte camper om je avontuur mee te beginnen!

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>