TIP: Zo verwijder je lichte krassen van de camper of caravan

Je raakt per ongeluk een tak of struik en het is gebeurd: een kras! Naast dat een krasje erg vervelend is, kan het ook nog eens een duur grapje worden. Maar niet getreurd, je kan deze krassen zelf verwijderen en wij vertellen je hoe.

Als eerste is het áltijd belangrijk om eerst de camper of caravan af te spoelen, zodat je geen nieuwe krassen krijgt van bijvoorbeeld zandkorrels.

krassen

Daarnaast is het belangrijk om te kijken met wat voor kras je te maken hebt. Té diepe krassen kun je namelijk niet zelf verwijderen. Er zijn twee manieren om te bepalen hoe diep een kras is.

Je kan bijvoorbeeld met je nagel de kras volgen. Blijft je nagel in de kras meelopen dan is de kras vaak te diep en dan is het beter om naar een autoschadebedrijf te gaan. Loopt je nagel niet mee dan kan je de kras meestal wel zelf verwijderen uit de lak.

Een andere manier om te kijken hoe diep een kras is, is door de kras nat te maken met je vinger door middel van speeksel of water. Als de kras verdwijnt wanneer hij nat is hij niet té diep en kun je dus aan de slag!

Wat heb je nodig?:

Wat is het?

Farécla G3 Professional Scratch Remover is een professionele krasverwijderaar die in 2016 is uitgeroepen tot best scratch remover, bij de AutoExpress product awards! Dit polijstmiddel is speciaal ontwikkeld om handmatig krasjes of vuil uit alle soorten lak (behalve matte lak) te verwijderen en zorgt ook direct voor het herstel van de glans van de lak.

Hoe?

  1. Breng een klein beetje polijstmiddel aan op een handpoetspad
  2. Poets het oppervlak stevig (roterende en rechte bewegingen)
  3. Doe dit voor circa 1,5 – 2 minuten
  4. Veeg het oppervlak schoon met een vezeldoek

krassen

Andere opties

Wil je liever iets anders gebruiken? Ook andere polijstmiddelen zoals Meguiars ScratchX 2.0 en Commandant M5 scratch remover worden aangeraden door camper- en caravaneigenaren. Lees voordat je aan de slag gaat altijd goed de gebruiksaanwijzing!

Wil je het echt simpel houden en heb je geen zin om allerlei polijstmiddelen te kopen? Koperpoets en tandpasta, ja je leest het goed, tandpasta, blijken ook goed te werken om krassen mee weg te werken. Goed polijsten met een zachte doek en de krassen zijn verdwenen. Máár let op! Want tandpasta kan bij hard of verkeerd gebruik wel voor doffe plekken zorgen.

Bekijk hieronder ook hoe je je ramen kunt wassen zonder dat je krassen krijgt. Voorkomen is beter dan genezen!

Verhuren?

Vergeet niet om bij het verhuren van je camper of caravan aan de huurders uit te leggen wat ze kunnen doen als er een kras ontstaat. Geef bijvoorbeeld jouw polijstmiddel mee en instrueer hoe ze het kunnen gebruiken!

Camptoo

Camptoo is het deelplatform waar je campers en caravans rechtstreeks bij de eigenaar huurt. Camptoo koppelt niet alleen de eigenaren met de huurders, maar zorgt ook voor al het papierwerk, benodigde verzekeringen, checklist en hulp onderweg. Benieuwd wat jij kan verdienen aan jouw camper of caravan? Klik op onderstaande button voor een overzicht van alle voordelen!

Bekijk de voordelen

 

Of wil je zelf een camper huren? Bekijk dan hier ons hele aanbod!

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>