Met de camper naar India? David deed het!

“De politie in Pakistan heeft de hele nacht naar ons gezocht en we werden de volgende dag aangehouden. Dan voel je je wel echt even schuldig.” Het verhaal van David en Josephine is op sommige momenten wel spannend geweest, maar dat kan ook bijna niet anders!

Het plan was om in 10 maanden door landen als Iran en Pakistan naar Indonesië te gaan. En dat allemaal in deze Camptoo Landrover Defender. Wij spraken met David en vroegen hem alles over deze spannende reis! 

camper naar india

Offroad!

“Mijn vriendin en ik wilden over de langste spoorlijn van de wereld reizen met de Transsiberië Express. Helaas komt deze trein niet door Iran en daar wilden we ook graag heen. Zo kwamen we op het idee om met een eigen offroad wagen te gaan. Het mooie aan deze camper is dat het de laatste mechanische Landrover ooit is, uit 1998. Dat betekent dat we het overal kunnen laten repareren, omdat er geen computer in zit. De daktent erop vonden we gaaf, hij was al volledig ingericht en we konden er mee offroad rijden”, vertelt David.

camper naar india

“De politie heeft ons overal gezocht”

“Pakistan was by far het gaafste land. Dat komt door de mensen daar die je oprecht warm verwelkomen. Daarnaast is de natuur daar ook prachtig. De Himalayas lopen van Nepal door Pakistan naar India en daar konden we wandelingen tussen de prachtige bergtoppen maken. We wilden in Pakistan ook nog door de woestijn rijden, maar dat is helaas niet altijd veilig. De eerste week reden we daarom met een militaire escorte van checkpoint naar checkpoint. Buiten die provincie aan de grens kun je wel vrij rondrijden, maar word je nog in de gaten gehouden voor je eigen veiligheid. Toen we voor het eerst gingen wildkamperen, heeft de politie ons dan ook overal gezocht! De volgende dag werden we aangehouden en vertelden ze dat ze alle hotels in de omgeving hadden gebeld om te vragen of we daar sliepen. We voelden ons toen wel even schuldig. De mate van bescherming vonden we fijn en het gaf ons een veilig gevoel in Pakistan. We vielen uiteraard wel op met onze blanke huid en blond haar, maar vraag je op straat naar een goed restaurant? Dan word je bij hen thuis uitgenodigd voor een diner. vertelt David”. 

camper naar india

Vast in de woestijn

Soms ontsnapten we de drukte door de woestijn in te gaan. Je voelt je dan vrij en je komt dagenlang niemand tegen. Dat vonden we heerlijk en ik ben daardoor echt van de woestijn gaan houden. Toch denk je wel even na over wat er zou gebeuren als je daar vast komt te zitten en ja hoor, dat gebeurde dus…”, vertelt David. 

camper naar india

“We stonden ’s nachts midden in de woestijn met onze wagen vast, dat was wel spannend. We hadden die dag in India met een Italiaanse familie, een Duitse familie en Duitse vrienden van ons afgesproken. Zij hadden ons hun gps locatie gestuurd. Omdat we geen ervaring hadden met een trip door de woestijn, konden we ons ook niet goed voorbereiden. Na een uur kwam onze wagen vast te zitten. Ik reed over een heuvel en daar ging het helemaal mis. Je moet in zo’n situatie geen gas geven, maar dat wist ik toen nog niet. Eigenlijk alles wat we niet moesten doen, deed ik. Het was 8 uur ‘s avonds, pikdonker, dus heel gelukkig was ik niet. We stuurden een berichtje naar de anderen dat we hier wel zouden slapen, maar gelukkig kwamen ze ons halen en hebben ze heel hard gelachen”, vertelt David.

camper naar india

Pamir Highway

“We besloten terug te reizen via Centraal-Azië en dan rijd je door landen als Kazachstan en Tadzjikistan, wat geweldig is! Al het profiel van onze banden is er daar afgesleten en alle schroeven zijn ongeveer uit de wagen getrild. Het was wel een prachtige weg om te rijden”, vertelt David. 

camper naar india

David’s advies!

Wat ik graag aan andere mensen mee wil geven? Doe het! 99% van de mensen die je tegenkomt zijn goed en bedoelen het goed. En zelfs als je denkt dat je de enige bent die zo’n reis maakt, je komt altijd andere mensen tegen die ook daar aan het reizen zijn”, vertelt David. Wil je meer lezen over hun avontuur? Bekijk dan hun blog ‘Home Is Where the Car Is‘ of hun Instagram kanaal. Lees bijvoorbeeld hoe ze in een Pakistaanse commercial terecht zijn gekomen of over hoe je een Chinees visum verkrijgt (of niet).

camper naar indiaCamper naar India

 

Campers en caravans

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>