Verschillende manieren om jouw camper waterpas te zetten!

Een camper die scheef staat of wiebelt is een grote frustratie tijdens het kamperen. Helaas is de ondergrond op campings niet altijd mooi vlak. Soms is het genoeg om je camper een paar centimeter te verplaatsen, maar vaak ook niet. Maak jij gebruik van oprijblokken of heeft jouw camper al elektrische poten om hem waterpas te krijgen?

Elektrische poten

Het nieuwe E&P Hydraulics level systeem zet de camper eenvoudig waterpas. Dit systeem werkt met steunpoten die naar beneden zakken wanneer je het bedieningspaneel of de afstandsbediening bedient. Het systeem bestaat uit vier steunpoten en is geschikt voor nagenoeg alle campervoertuigen in Europa!

De steunpoten worden door middel van speciale montageplaten aan het chassis gemonteerd. De steunpoten worden zodanig gemonteerd dat er geen vervorming van het camperonderstel en de camperopbouw plaats zal vinden. In de camper wordt een bedieningspaneel geplaatst waarmee je het hele systeem kunt bedienen. Het systeem is volledig beveiligd en werkt alleen wanneer de handrem is aangetrokken.

Je kan met de handbediening ook iedere steunpoot kunt bedienen. Als de camper bijvoorbeeld naar links helt, dan kan je alleen de linkerzijde iets omhoog zetten. En slaap je bijvoorbeeld liever met je voeten iets naar beneden, dan kan je de stand van de achterste steunpoten iets aanpassen. Het systeem kan je laten monteren door één van de dealers van E&P Hydraulics. De montagetijd bedraagt gemiddeld 16 uur en het systeem, inclusief montage, heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000,-.

Oprijblokken

De meest bekende manier om de camper waterpas te zetten, is het gebruik van oprijblokken. Een goedkope oplossing als het gaat om kleine hoogteverschillen. Het gebruik van oprijblokken vereist echter wat handige stuurkunst en is niet voor iedereen weggelegd. We raden bij gebruik daarom altijd aan om iemand te vragen die de blokken in de gaten houdt en instructies geeft.

Flat-jack bandenkussen

De Flat-jack is een bandenkussen dat speciaal ontwikkeld is voor auto’s, campers en caravans om deze perfect en snel waterpas te zetten. Dit bandenkussen is ideaal op de natte en modderige camping. Daarnaast neemt het weinig opbergruimte in omdat het plat bewaarbaar is! Bijkomend voordeel is dat je het bandenkussen ook kunt gebruiken tijdens de winterstalling waardoor je vierkante banden voorkomt.

waterpas

Luchtvering

Ook volledige luchtvering is een oplossing voor een ‘scheve’ camper: oneffenheden tot 130 mm kunnen verholpen worden. De bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. Dit systeem filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek waardoor het rijcomfort toeneemt. Daarnaast blijft het voertuig altijd op de vooraf ingestelde rijhoogte. Ook wordt de wegligging en de stabiliteit van het voertuig verhoogd, wat zorgt voor meer veiligheid.

Smartphone apps

Ook de smartphone kan ondersteuning bieden bij het waterpas zetten van de camper. Android heeft hier namelijk een speciale app voor ontwikkeld, de zogenaamde ‘camper leveler‘. Deze app toont de hoeveelheid centimeters die elk wiel moet stijgen om de camper waterpas te zetten, rekening houdend met de wielbasis en de wielbreedte.

Op iPhones zit standaard een waterpas: open de kompas-app die standaard op je iPhone staat en swipe vervolgens naar links. Leg je telefoon op tafel en kijk of de camper recht staat!

waterpas

Afhankelijk van hoe vaak je hiermee te maken hebt en het geld dat je er aan wilt uitgeven, kun je een keuze maken voor een voordelige of uitgebreidere optie.

Heb je nog tips? Laat het ons weten

Camptoo

Camptoo is het deelplatform waar je campers en caravans rechtstreeks bij de eigenaar huurt. Camptoo koppelt niet alleen de eigenaren met de huurders, maar zorgt ook voor al het papierwerk, benodigde verzekeringen, checklist en hulp onderweg. Benieuwd wat jij kan verdienen aan jouw camper of caravan? Klik op onderstaande button voor een overzicht van alle voordelen!

 

Bekijk de voordelen

 

Of wil je zelf een camper huren? Bekijk dan hier ons hele aanbod!

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>